Tetka Saveta

Šta biste uradili kada bi vam neko rekao da celog života POGREŠNO KORISTITE FLAŠU ZEJTINA? Evo čemu u stvari služi ovaj maleni čep! (VIDEO)

Snimak na Instagramu izazvao je salve komentara i podstakao mnoge da se zapitaju.

13.07.2022 10:00

Šta biste uradili kada bi vam neko rekao da celog života POGREŠNO KORISTITE FLAŠU ZEJTINA? Evo čemu u stvari služi ovaj maleni čep! (VIDEO)
instagram-labor.fikir

Čini se da čitavog života svi pogrešno koristimo flaše zejtina, a da to nismo ni slutili. Koliko puta vam se desilo da ne možete lepo da ga otvorite? Kada isečete nožem previše vam se otvori, a povrh svega nikad ne uspevate ni da ga zatvorite kako treba. Najveći problem nastaje ukoliko ga držite na podu pa ga slučajno oborite, a ono se izlije po celoj kući. Samo oni koji su čistili ulje s parketa znaju da nije najveći posao prebrisati prolivenu tečnost, već ukloniti i najmanji ostatak nje kako se neko od ukućana ne bi okliznuo i pao.

Sve to je, tvrdi se u jednom snimku objavljenom na Instagramu, posledica činjenice što svi otvaramo zejtin kako hoćemo, pri čemu se nismo zapitali čemu služi onaj maleni okrugli deo koji izvučemo iz grla flašice. Verovatno ste verovali da je on samo služio da dobro "zapečati" bocu, pa ste ga po otvaranju momentalno bacali u kantu. Ali evo u čemu je zapravo štos. 

instagram-labor.fikir

Okrugli deo koji se nalazi u grlu flašice svi najčešće odmah bacamo 

Snimak koji se pojavio na Instagramu prikazuje kako se ulje otvara onako kako smo ga oduvek i otvarali, ali, onome što sledi niko se nije nadao. Naime, deo koji se povuče kako bi se flaša otvorila trebalo bi ponovo da se vrati u nju, ali naopako, tako da okrugli poklopčić ponovo zatvori grlo omogućavajući da iz boce izlazi tanki mlaz. Na taj način se postiže da iz flaše nikad ne izađe previše ulja.

Ako nam ne verujete, uverite se i sami!

Ovaj trik izazvao je salve komentara.

- Nikad ne bih pomislio! Hvala vam! -

- Fantastično, hvala. Nikad mi to ne bi palo na pamet -

- Nemoguće!!! -

- Pošto sam sad saznao da pogrešno koristim ulje, kao da sam saznao da sam se juče rodio! -

BONUS VIDEO:

Komentari (0)