Mnoge domaćice prave musaku već decenijama, pa i vekovima unazad, a u mnogim kuhinjama ona ima razne modifikacije. Međutim, suština je uglavnom ostala ista - red nekog povrća, najčešće krompira, red mesa. Oni koji posebno vole pečen krompir biće oduševljeni tom kombinacijom sa mesom, pogotovo kada se spremi na način koji vam donosi Srećna Republika.
Sastojci:
- kilogram krompira sečenog na kolutove
- 1/2 kg junećeg mlevenog mesa
- 3 čaše vode
- čaša mleka
- jaje
- ulje
- glavica crnog luka
- začini: vegeta, so i biber
Priprema:
U tiganju izdinstati na malo ulja luk i meso i dodati začine. Kada se meso dobro proprži staviti ga sa strane. U pleh ređati red krompira isečenih na kolutove, zatim preko dodati sloj mesa, pa opet red krompira. Ukoliko je ostalo još mesa i krompira ponoviti još jednom ceo postupak. Dodati na vrh još malo soli i vegete, a onda naliti tri čaše vode u musaku. Umućeno jaje pomešati sa čašom mleka i to posuti preko musake, Staviti da se peče na 200 stepeni Celzjusovih.
Uživajte!
Komentari (0)