Jela sa mesom

PILAV SA ĆURETINOM I ŠAFRANOM: Domaće jelo na nešto drugačiji način!

Možete ga spremiti i za uskršnju trpezu, uživaće cela porodica.

07.04.2023 06:01

PILAV SA ĆURETINOM I ŠAFRANOM: Domaće jelo na nešto drugačiji način!
shutterstock.com

Ukoliko više nemate ideje koji specijalitet biste spremili za nedeljni ručak, unesite malo promena. Začinite uobičajena jela nekim novim sastojkom i videćete razliku već pri prvom zalogaju. Tako, na primer, u pilav stavite ćureće meso i malo šafrana. Kada na sve to dodamo i povrće, dobijamo specijalitet možete poslužiti i za uskršnju trpezu.

Srećna Republika donosi vam recept za pilav sa ćuretinom i šafranom.

Sastojci:

  • 150 g pirinča
  • 230 ml vode
  • 200 grama ćurećih grudi
  • šargarepa
  • 2 glavice crnog luka
  • čen belog luka
  • beli biber
  • prstohvat soli
  • maslinovo ulje
  • prstohvat šafrana
  • 1/2 kocke bujona od povrća

Priprema: 

Skuvati ćureće meso u šerpi zajedno sa oljuštenom glavicom luka i solju. Pirinač se kuva u vodi u kojoj je rastvoren i bujon. Čim voda provri, smanjiti temperaturu na najniži stepen i kuvati dok ne bude gotovo. Ostaviti ga sa strane da se ohladi. U tiganju sa maslinovim uljem ispržiti narendan luk (drugu glavicu luka), šargarepu narendanu na krupno, kao i na sitno isečen beli luk. Dodati beli biber. Ne stavljati so jer je bujon od povrća dovoljno slan.

Nakon što omekša šargarepa, dodati skuvani pirinač i skuvano ćureće meso iskidano na komadiće. Promešati pilav na ringli oko 10 minuta (paziti da se pirinač ne zalepi za tiganj). Na kraju staviti prstohvat šafrana i mešati drvenom varjačom dok se ne sjedini.

Uživajte!

BONUS VIDEO:

Komentari (0)