Jela bez mesa

ŠTAPIĆI OD KROMPIRA OD KOJIH IDE VODA NA USTA! Potrebno je samo nekoliko sastojaka, a uživaće svi vaši ukućani i gosti!

Recept koji morate isprobati već danas.

31.03.2023 08:00

ŠTAPIĆI OD KROMPIRA OD KOJIH IDE VODA NA USTA! Potrebno je samo nekoliko sastojaka, a uživaće svi vaši ukućani i gosti!
Printscreen/Youtube/quicksimpledelicious1

Preukusni štapići od krompira veoma su ukusno jelo koje se jednostavno sprema. Lako se kombinuje uz sva jela i obožavaju ih pripadnici svih generacija.

Ukoliko volite hranu intenzivnog ukusa, ovo je pravi obrok za vas. Srećna Republika donosi vam recept koji morate isprobati već danas.

Sastojci:

  • 3 veća krompira (oko kilogram)
  • jedna crvena paprika babura
  • kašika soli
  • šolja kukuruznog skroba
  • 80 grama čedar sira
  • ulje za prženje

Priprema:

Oljuštiti tri krompira, oprati ih dobro i iseckati na deblje kolutove, pa na pola. Staviti ih u vodu da se kuvaju i dodati kašiku soli. Kada su se dobro skuvali ostaviti ih još 15 minuta da odstoje kako bi omekšali, a onda ih dobro procediti. Uzeti jednu kašiku i izgnječiti krompir da bude poput pirea, bez grudvica. Na drugoj strani iseckati sitno crvenu papriku, što može sitnije, i dodati u krompir. Zatim uzeti čedar sir i izrendati ga, a potom ga sjediniti sa pireom i paprikom.

U smesu dodati kukuruzni skrob i malo soli i umesiti testo da postane glatko. Kada ste umesili testo, po radnoj površini sipati malo kukuruznog skoba gde treba testo uvaljati i lepo oblikovati da bude pravougaonog oblika, a zatim ga preseći na pola. Uzeti jednu polovinu i lagano oklagijom preći preko nje kako bi se testo rasteglo, a kada dobije oblik većeg kvadrata poravnati mu nožem ivice kako bi bile definisanije. Zatim ga preseći na pola, a onda na pravougaone štapiće. Isto to uraditi i sa drugom polovinom testa pa prebaciti štapiće u pleh. Na vatri zagrejati ulje gde ćete polako ubacivati štapiće od krompira da se prže. Gotovi su kada budu zlatni i hrskavi.

Uživajte!

BONUS VIDEO:

Komentari (0)