Tetka Saveta

OVO JE 25 NAJKREATIVNIJIH NAČINA ZA FARBANJE USKRŠNJIH JAJA: Neka se svi dive vašoj prazničnoj trpezi (VIDEO)

Ove godine budite originalni i na vreme se pripremite za predstojeći najradosniji hrišćanski praznik.

02.04.2023 10:01

OVO JE 25 NAJKREATIVNIJIH NAČINA ZA FARBANJE USKRŠNJIH JAJA: Neka se svi dive vašoj prazničnoj trpezi (VIDEO)
shutterstock.com

Do predstojećeg Uskrsa ima dve nedelje, te je pravo vreme da razmišljamo o tome kako da dekorišemo uskršnju trpezu. Prvo o čemu bi trebalo povesti računa jeste farbanje jaja na Veliki petak

Ukoliko vam je već dosadilo da jaja svake godine izgledaju isto, ovo je idealni trenutak da osmislite njihov dizajn. Postoji beskonačno načina pomoću kojih će ona izgledati unikatno.

Otkrijte na desetine tehnika kako da ofarbate jaja i rasporedite ih na sto za praznični ručak. Od predmeta kao što su markeri, folija sa mehurićima, novine, bojice, šljokice ili vosak, do prirodnijih načina kao što su boje za hranu, lišće i povrće - skoro sve se može koristiti za ukrašavanje vaših jaja.

shutterstock.com

Neka se svi dive vašoj uskršnjoj trpezi

1. Kuvanje jaja u crnom vinu

Kako biste dobili pomalo gotik izgled, skuvana jaja potopite u crno vino i zajedno kuvajte desetak minuta. U šerpu možete dodati i dve, tri kašike šećera kako bi se na ljuski oslikali kristalčići.

2. Pena za brijanje i boja za kolače

U jednu posudu sipajte bilo koju penu za brijanje. U nju nakapajte željenu boju za kolače, možete i mešati nekoliko nijansi. Skuvano jaje uvaljajte u tu smesu i ostavite da se prosuši.

3. Oslikavanje listovima

U obližnjem parku ili svom dvorištu uberite listiće zanimljivih oblika. Prislonite na jaje koje ćete prethodno staviti u najlon čarapu i čvrsto vežite. Ovako upakovano jaje stavite u boju za kuvanje koju želite. Nakon sat vremena skinite čarapu i listić. Dizajn će vas oduševiti.

Ukoliko želite da saznate još kreativnih načina pogledajte video, ima ih čak 25!

 

Komentari (0)