Svake godine smo u potrazi za novom tehnikom farbanja jaja ne bi li uskršnja jaja bila unikatna i drugačija od prošlih. Osim toga, većina domaćica se vodi time da stvara manji nered i da na što lakši način odradi ovaj deo uskršnjih priprema. Ceo proces je najinteresenatniji deci koja željno iščekuju pripreme i sve što one sa sobom nose. Haos koji domaćice ne vole, a često je posledica upotrebe boja i svih propratnih materijala, deci je zanimljiv.
Ako ste od onih domaćica koje žele da unesu novine u farbanju uskršnjih jaja na poseban način, a da uz to ne naprave veliki nered postoji vrlo interesantna tehnika, koj je postala popularna na Tiktok mreži uz pomoć koje ćete jednostavno i brzo ofarbati jaja tako da ona budu unikatna i neobična.
Sve što vam je potrebno su ubrus papir, flomasteri i voda. Potrebno je flomasterima iscrtati totalno nasumično bilo šta po ubrusu, linije, krugove, razne šare a zatim ubaciti jaje u iscrtani ubrus i u dobro ga uviti a onda umočiti u vodu kratko i odmah nakon toga skloniti na jedan tanjir da se suši. Na različitim ubrusima možete kombinovati drugačije boje ili ubrusi mogu biti obojeni jednom bojom, a šare koje će ostati na jajima su od šara sa papira i boje koja je kombinovana sa njim.
- Isto funkcioniše i sa jestivom bojom, pravi se na isti način-
- Ali nemojte jesti jaja, jer markeri nisu jestivi -
- Uskrs stiže!-
- Kul!-
- Odlično!- komentarisali su korisnici na Tiktoku.
Neki od korisnika su pitali da li je u pitanju sirće, jer je poznato da ono pomaže upijanje boje, dok su drugi tvrdili da je u pitanju voda.
Još jedan zanimljiv način farbanja koji možete primeniti sa decom jeste da prokuvate jaja, zatim ih ubacite u sirće oko pet minuta. Uzmete pakovanje preliva za dezerte, poput šlaga i pene i u nju ubacite različite jestive boje. Promešajte kašikom a onda u to umočite jaja do pola i ostavite da odstoje 5 minuta, zatim ih okrenite na drugu stranu na isti način i izvadite na foliju i ostavite da se boja apsorbuje oko 10 minuta a onda isperite jaja i ona su gotova za serviranje.
Komentari (0)