Jela sa mesom

PICA od starog hleba za 20 minuta: MIRISNI DORUČAK iz rerne koji otvara APETIT

Brzi obrok koji se pravi od sastojaka koje gotovo uvek imamo u kuhinji.

Slika Autora
bySrećna Republika

18.09.2025 08:01

PICA od starog  hleba za 20 minuta: MIRISNI DORUČAK iz rerne koji otvara APETIT
shutterstock.com/Thaninee Chuensomchit

Ako vam je ostalo nekoliko parčića hleba od prethodnih dana, nemojte da ih bacate. Umesto toga, iskoristite ih kao savršenu bazu za brz, jednostavan i ukusan obrok koji će oduševiti celu porodicu. Ova "pica" od starog hleba pravi se od sastojaka koje gotovo uvek imamo pri ruci: jaja, mleko, šunka, kačkavalj i malo origana, a rezultat je sočan, zapečen doručak koji miriše kao prava domaća pica.

Idealna je za dane kada nemate puno vremena, ali želite nešto toplo i ukusno na stolu. Takođe, odličan je izbor za dečju užinu, lagani obrok posle škole, pa čak i za poneti na posao.

Ovaj recept ne samo da smanjuje bacanje hrane, već pruža i praktično rešenje za svakodnevne obroke.

Sastojci:

  • kriške starog hleba
  • 3 jaja
  • 6 kašika mleka
  • 300 g šunke
  • 100 g peperoni salame
  • 400 g kačkavalja
  • malo origana

Priprema:

U činiji izmutite tri jaja pa dodajte mleko, malo posolite. Isečene kriške starog potapajte u smesu jaja i mleka i slažite u pleh. Šupljine u plehu popunite ostacima hleba koje ćete takođe prvo potopiti u smesu. Zatim preko hleba ređajte šunku dokle želite, a na ostatak stavite peperoni. Ređajte dok ne prekrijete sav hleb. Potom pospite origano po ukusu. Preko zatim poređajte izredan kačkavalj ili isečen na kriške. 

shutterstock.com/Pawel Michalowski

Samo 20 minuta potrebno je za ukusnu picu od staroog hleba

Stavite pleh u zagrejanu rernu i pecite 20 minuta na 200 stepeni. Kada vidite da se sir otopio i hvata koricu, pica je gotova. 

Isecite picu, sačekate malo da se ohladi i poslužite uz jogurt ili kiselo mleko. Ostatak doručka može da bude užina za posao ili za školu.

Uživajte!

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)