Picu više nećete morati da naručujete iz restorana jer ćete sada znati recept za pravljenje ovog italijanskog specijaliteta kod kuće. Svetski poznati kuvar Džejmi Oliver podelio je recept za savršeno testo za picu koje će svaki put biti hrskavo i sočno, pa će svi tražiti parče više.
Uz jednostavne korake i osnovne sastojke koje već imate kod kuće, možete napraviti testo za picu koje će zadovoljiti i najzahtevnije gurmane. Oliverov recept garantuje savršenu pica koru koja će biti idealna baza za vaše omiljene nadeve.
Sastojci:
500 g brašna
Prstohvat soli
1 kesica suvog kvasca
2 kašike maslinovog ulja
1 kašičica šećera
Priprema:
Pomešajte brašno i so u dubljoj posudi. U čašu tople (ne vrele) vode umešajte kvasac i šećer i ostavite otprilike 5 minuta da se kvasac digne.
Zatim ga ubacite u posudu s brašnom i soli, dodajte još 300 ml vode i ulje i mesite rukama dok ne dobijete savršeno glatko testo.
Prebacite testo u veliku posudu, pospite ga brašnom i prekrijte krpom. Stavite je na toplo mesto i čekajte otprilike sat vremena da se testo digne. Nakon što je prošlo sat vremena, izvadite testo i gnječite ga rukama kako biste izbacili vazduh iz njega. Testo odmah možete iskoristiti ili ga možete umotati u foliju i staviti u frižider.
Oliver savetuju da budete kreativni sa nadevima, koristeći sveže povrće, kvalitetne sireve i omiljene začine kako biste napravili picu koja će oduševiti vašu porodicu i prijatelje. Sa ovim receptom, pica noći kod kuće će postati prava poslastica.
Domaća pica, napravljena s ljubavlju i pažnjom, neće samo uštedeti novac, već će i doneti posebnu radost i toplinu u vaš dom. Sa ovim receptom, više nećete morati da čekate dostavu – vaša savršena pica će biti spremna za tren oka.
Komentari (0)