Recept za bosanske tulumbe morate probati! Neverovatno ukusne, mekane i sočne, svakim zalogajem tražićete i želećete sve više i više. Problem je što nećete moći da se zadržite samo na jednoj, zato ako volite slatko, pripazite. Uz malo novca i truda moći ćete da napravite ovo jelo u kućnoj varijanti, a ukućani će sigurno biti oduševljeni.
Pogledajte recept za tulumbe u nastavku.
Sastojci:
- 700 g šećera
- 150 ml ulja
- 400 g brašna
- 1 prašak za pecivo
- 5 jaja
Priprema:
U šerpu sipajte litar vode i dodajte beli kristal šećer. Kuvajte pet minuta i povremeno mešajte, a onda ostavite da se smesa ohladi. U drugu šerpu sipajte 400 ml vode i dodajte ulje. Dodajte kašiku soli i to prokuvajte. Prašak za pecivo dodajte u činiju u koju ćete da sipate brašno. Dodajte brašno u ulje i vodu koje je na ringli i kuvajte tako jedno tri minuta. Mešajte varjačom i ostavite da se ohladi.
Razbijte jaja u činiju. Postepeno ih dodajte u smesu od brašna i vode i mutite mikserom. Kada ste sjedinili smesu za tulumbe mikserom potreban vam je špric za pravljenje oblika. Sipajte smesu u špric i pravite tulumbe. Zagrejte ulje u dubljoj posudi, a onda stavljate smesu u to. Ulje mora biti duboko odnosno da prekriva dno, da se ne bi smesa lepila za isto. Ispečene ih stavljajte direktno u agdu, to je ona prvobitna smesa od vode i šećera koja se hladila do sada.
Uživajte!
Komentari (0)