Jela bez mesa

NAJLAKŠI NAČIN DA NAPRAVITE KROASANE: Žalićete što niste probali ovaj recept pre

Podjednako su dobri i slatki i slani.

07.07.2024 08:01

NAJLAKŠI NAČIN DA NAPRAVITE KROASANE: Žalićete što niste probali ovaj recept pre
Shutterstock

Izgleda kao da je potrebno mnogo vremena i truda da se spreme kroasani. Zapravo, najviše treba strpljenja, a onda svega ostalog. Kroasani su odlični kako slani tako i slatki, a vole ih svi. Možete ih filovati kako vi želite, ali kombinacija koja ne greši je eurokrem i mleveni keks.

Srećna Republika predlaže vam da spremite kroasane i uživate u pripremi, ali i jelu. Pogledajte recept u nastavku.

Sastojci:

  • 80 ml vruće vode
  • kašika šećera
  • 1 kašika suvog kvasca
  • 50 ml vrelog mleka
  • 4 g soli
  • 250 g brašna
  • 50 g otopljenog putera + za premazivanje
  • 1 jaje

shutterstock.com

Recept za kroasane

Priprema:

U vruću vodu sipajte kašiku suvog kvasca i kašiku šećera. Promašajte kašikom i ostavite tako 10 minuta. Promešajte i dodajte vrelo mleko. Potom dodajte so i sjedinite. Zatim sipajte brašno i rukama sjedinjujte. U smesu dodajte otopljen puter i mešajte rukama testo oko sedam minuta. Sjedinjujte dok se testo ne zagladi. Pokrijte i ostavite 1 h da naraste. Razvlačite testo na radnoj površini i podelite ga na osam delova. Od svakog dela napravite lopticu. Svaku lopticu rasklagijajte, stavite preko putera, pa na vrh drugu rasklagijanu lopticu. Tako radite dok ne potrošite testo. Prebacite ga na radnu površinu i rasklagijajte sve dok se ne sjedini.

Secite testo na trouglove. Od svakog trougla formirajte kiflicu.

Prebacite na pleh obložen papirom za pečenje i ostavite da stoji oko 1 sat. Premažite jajetom koji je umućen viljuškom.

Pecite na 190 stepeni oko 25 minuta.

Uživajte!

BONUS VIDEO:

Komentari (0)