Kada god vam se jede nešto slatko, medeno srce je savršen izbor. Ovaj kolač je omiljeni recept naše bake, a mi vam otkrivamo sve detalje kako da i vi napravite ovu neodoljivu poslasticu.
Za pripremu medenog srca, potrebno je:
- 200 ml kisele vode
- šolja brašna od 200 grama
- 1 kašičica cimeta
- 200 grama posne čokolade
- 1/2 tegle džema od kajsija ili nekog drugog voća
- 1 prašak za pecivo
- 50 ml ulja
- 100 grama seckanih oraha
- 100 grama suvog grožđa
Priprema:
U veću činiju sipajte vodu, dodajte ulje i 2-3 kašike džema, pa sve dobro izjednačite. Dodajte brašno sa praškom za pecivo, cimet, seckane orahe i suvo grožđe, zatim sve dobro izmešajte.
Dobijenu smesu izlijte u pleh koji ste prethodno dobro podmazali uljem i posuli brašnom, pa izravnajte. Pecite na 180 stepeni oko 10 minuta, da se malo zapeče.
Nakon toga, omekšajte 100 grama čokolade i izmešajte je sa džemom. Izvadite kolač iz rerne i prelijte ga ovom smesom, zatim sipajte preostalu smesu od testa. Poravnajte i vratite da se peče još 40-50 minuta. Pečen kolač prelijte glazurom od čokolade, dobro ohladite i seckajte na komade.
Ovaj kolač je savršen za sve ljubitelje slatkiša, a ukus je toliko bogat i neodoljiv da će svi sladokusci sigurno navaliti na još. Ova poslastica spaja ukusnu čokoladu, aromatični cimet, sočne orahe i slatko suvo grožđe, čineći ga savršenim izborom za bilo koje slavlje ili posebnu priliku. Uz jednostavne korake pripreme i fantastičan ukus, medeno srce definitivno zaslužuje da bude deo vašeg jelovnika.
Komentari (0)