Slatkiši

NAJSLAĐE MEDENO SRCE - PRIPREMA NAJBOLJIH DOMAĆICA: Božanstven i preukusan

Provereno dobar recept.

08.07.2024 06:01

NAJSLAĐE MEDENO SRCE - PRIPREMA NAJBOLJIH DOMAĆICA: Božanstven i preukusan
Shutterstock

Kada god vam se jede nešto slatko, medeno srce je savršen izbor. Ovaj kolač je omiljeni recept naše bake, a mi vam otkrivamo sve detalje kako da i vi napravite ovu neodoljivu poslasticu.

Za pripremu medenog srca, potrebno je: 

  • 200 ml kisele vode
  • šolja brašna od 200 grama
  • 1 kašičica cimeta 
  • 200 grama posne čokolade
  • 1/2 tegle džema od kajsija ili nekog drugog voća
  • 1 prašak za pecivo
  • 50 ml ulja
  • 100 grama seckanih oraha
  • 100 grama suvog grožđa

YouTube/printscreen/stazarucak

Recept za medeno srce

Priprema:

U veću činiju sipajte vodu, dodajte ulje i 2-3 kašike džema, pa sve dobro izjednačite. Dodajte brašno sa praškom za pecivo, cimet, seckane orahe i suvo grožđe, zatim sve dobro izmešajte. 


Dobijenu smesu izlijte u pleh koji ste prethodno dobro podmazali uljem i posuli brašnom, pa izravnajte. Pecite na 180 stepeni oko 10 minuta, da se malo zapeče. 

Nakon toga, omekšajte 100 grama čokolade i izmešajte je sa džemom. Izvadite kolač iz rerne i prelijte ga ovom smesom, zatim sipajte preostalu smesu od testa. Poravnajte i vratite da se peče još 40-50 minuta. Pečen kolač prelijte glazurom od čokolade, dobro ohladite i seckajte na komade.

Ovaj kolač je savršen za sve ljubitelje slatkiša, a ukus je toliko bogat i neodoljiv da će svi sladokusci sigurno navaliti na još. Ova poslastica spaja ukusnu čokoladu, aromatični cimet, sočne orahe i slatko suvo grožđe, čineći ga savršenim izborom za bilo koje slavlje ili posebnu priliku. Uz jednostavne korake pripreme i fantastičan ukus, medeno srce definitivno zaslužuje da bude deo vašeg jelovnika.
 

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)