Jela bez mesa

PRAVI RECEPT ZA POHOVANI KAČKAVALJ: Ispašće bolje nego kupovni, a i jeftiniji - PROBAJTE

Treba vam četiri sastojka.

11.07.2024 08:01

PRAVI RECEPT ZA POHOVANI KAČKAVALJ: Ispašće bolje nego kupovni, a i jeftiniji - PROBAJTE
Shutterstock

Ako volite pohovan kačkavalj nemojte preskočiti ovaj recept! Umesto da kupujete smrznuti, zašto ne biste spremili sami isti kod kuće? Biće jeftnije, a bar trunku zdravije. Generalno, poznato je da pohovan kačkavalj ne može biti zdrav, ali mnogo toga se menja kada nešto kupite i kada pripremate kod kuće. Od četiri sastojka možete spremiti pohovan kačkavalj, a onda vam je za kraj potrebno i ulje za prženje. Za pripremu vam treba svega pet minuta.

Shutterstock

Recept za pohovan kačkavalj

 

U nastavku pogledajte recept za pohovan kačkavalj koji možete da spremite kod kuće.

Sastojci:

  • 100 g brašna
  • 300 g kačkavalja
  • 50 g prezli
  • 2 jaja
  • ulje

Priprema:

Otpakujte kačkavalj koji ćete koristiti za pripremu. Prvo je potrebno da ga nasečete na kockice, ali malo veće. Ako budu premale nećete moći lepo da ispohujete kačkavalj. Razlupajte jaja u tanjir i viljuškom ih umutite. Možete malo posoliti, ali ne previše da ne bude preslano. Potom, kocku kačkavalja uvaljajte u brašno, a onda u jaja i na kraju u prezle. To radite dok ne utrošite materijal.

Sipajte ulje u tiganj i stavite da se greje na neku srednju temperaturu. Sačekajte nekoliko minuta da se ulje lepo zagreje pa tek onda ubacujte kačkavalj da se prži. Kada dobije zlatnu boju sa jedne strane okrećite ga na drugu. Kada ste ispekli isti stavljajte na ubrus da se ocedi od viška ulja. Služite uz kečap ili neki drugi namaz.

Prijatno!

BONUS VIDEO:

Komentari (0)