Jela bez mesa

HRSKAV KROMPIR IZ RERNE: Ova tajna mešavina je ključ dobrog ukusa

Napravite miks začina i uživajte.

01.07.2024 08:01

HRSKAV KROMPIR IZ RERNE: Ova tajna mešavina je ključ dobrog ukusa
Shutterstock

Krompir je jelo koje odlično ide uz svaki obrok, dobar predlog kada su napolju vrućine i ne stoji vam se pored šporeta, ali i izuzetno jednostavno za pravljenje. Uz preliv ili šopsku salatu mnogi kažu da bi mogli da "žive" na krompiru. Ipak, da biste spremili pravi krompir iz rerne, potrebno je da ispratite sledeći način pripreme.

Krompir iz rerne sprema se brzo i lako, ali pratite sledeće savete i recept.
 

Sastojci:

  • 1 kg krompira
  • mešavina začina (3 kašike palente, 10gr soli, 10 gr začina od povrća, 3 gr crvene paprike u prahu i malo bibera)

shutterstock.com

Recept za krompir iz rerne

Priprema:

Krompir prvo ogulite od kore, a onda potopite u hladnu vodu. Zatim dok je krompir u hladnoj vodi isecite ga na onakve komade kako vi želite. Dok krompir stoji u vodi, potrebno je da napravite mešavinu začina. U jednoj manjoj posudi sjedinite 3 kašike palente, 10 grama soli, 10 grama začina od povrća, 3 grama crvene paprike u prahu i malo bibera. Sve promešajte kašikom. Krompir izvadite iz vode i stavite na krpu kako biste ga ocedili od viška tečnosti. Pokrijte ga krpom i dobro osušite.


Krompir stavite u pleh koji je obložen papirom za pečenje. Preko krompira pospite mešavinu začina koju ste napravili. Dobro ga uvaljajte u tu mešavinu. Pospite preko mešavine ulje ili mast. Onda rukama sjedinite krompir sa začinima. Pecite ga u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 40 minuta dok ne porumeni.

U zavisnosti od toga da li je rerna slabija ili jača, pecite krompir prema tome.

Uživajte!


BONUS VIDEO: 

 

 

Komentari (0)