Tražite brzu i jednostavnu tortu koju svako može da napravi, bez komplikovanih koraka i skupih sastojaka? Ova poslastica je prava prilika - sa samo par sastojaka i malo truda dobićete ukusnu, kremastu tortu koja će oduševiti i najzahtevnije sladokusce. Savršena je za trenutke kada želite nešto slatko, a nemate puno vremena za pripremu.
Pogledajte recept Filipa Golića.
Sastojci:
- 1 čaša gaziranog soka
- 300 g mlevenog keksa
- pola otopljenog maslaca
- sitno seckane krem bananice
- čokolada po izboru
Priprema:
U mleveni keks lagano sipajte gazirani sok i sve dobro sjedinite dok ne dobijete ujednačenu smesu. Zatim dodajte otopljeni maslac i ponovo sve pažljivo promešajte, da se svi sastojci lepo povežu. Kada ste smesu ujednačili, ubacite sitno seckane krem bananice i rukama sve lagano sjedinite, pazeći da se ravnomerno rasporede kroz smesu.
Dobijenu smesu prenesite u kalup po izboru i rukama je pažljivo utapkajte, pritiskajući da lepo popuni svaki ugao. Površinu zagladite tako da bude ravna i spremna za preliv.
Preko stavite otopljenu čokoladu po želji – možete koristiti mlečnu, tamnu ili čak bele čokolade, zavisno od vašeg ukusa. Čokoladu ravnomerno rasporedite po površini i lagano poravnajte. Ostavite kolač u frižideru nekoliko sati da se potpuno stegne i da svi ukusi lepo povežu.
Kada se čokolada stvrdne, izvadite kolač iz kalupa, isecite na komade željene veličine i uživajte u svakom zalogaju - slatkom, kremastom i savršeno kombinovanom sa ukusom bananica i keksa.
Komentari (0)