Miris cimeta koji se oseti čim otvorite kesicu ovog začina, dominiraće vašom kuhinjom sve dok ne odlučite da napravite još jedan pleh ovog fenomenalnog slatkiša. Nema ništa lepše od mekanog testa koje se topi pod prstima i slatkog, kremastog preliva koji se lagano sliva preko još toplih rolnica. Ovaj recept je sve što vam je danas potrebno. Cimet rolnice se prave veoma lako i brzo, sve sastojake sigurno već imate kod kuće, a toliko su ukusne da će nestati brže nego što ih izvadili iz rerne.
U nastavku pročitajte recept.
Sastojci:
- 130 ml toplog mleka
- 21 g svežeg kvasca
- 15 g šećera
- 500 g brašna
- pola kašičice soli
- 1 puna kašičica praška za pecivo
- 170 g jogurta
- 1 jaje
Za nadev:
- 100 g istopljenog putera
- 120 g smeđeg šećera
- 2 kašičice cimeta
Za preliv:
- 120 g krem sira
- 120 g prah šećera
- 50 g omekšalog putera
- 1 kašičica arome vanile

Shutterstock/LightField Studios
Priprema:
U toplo mleko izdrobite kvasac, dodajte šećer i ostavite da odstoji par minuta. U drugu činiju stavite sve ostale sastojke, zatim dodajte mleko i kvasac i nežno umesite, testo treba da bude glatko.
Nakon toga, prekrijte činiju i ostavite testo da odstoji 1 h na sobnoj temperaturi. Posle testo razvučete na brašnjavoj podlozi u pravougaonik dimenzija otprilike 45x35cm i namažete nadev preko celog testa, idite skroz do ivica.
Urolajte testo po dužoj strani i secite ga na 12 jednakih delova. Isečene rolnice stavite u pleh obložen pek papirom i ostavite ih da odstoje još 20 minuta. Zatim ih pecite na 190 stepeni oko 25 minuta. Nakon pečenja umutite preliv i bogato rasporedite preko rolnica. Najlepše su dok su mlake.
Prijatno!
Komentari (0)