Slatkiši

KINDER TORTA SE TOPI U USTIMA: Kombinacija mlevenog keksa, eurokrema i pudinga je sve što vam treba danas

Desert koji će podjednako oduševiti i decu i odrasle.

Slika Autora
byNevena Jakovljević

14.08.2025 08:01

KINDER TORTA SE TOPI U USTIMA: Kombinacija mlevenog keksa, eurokrema i pudinga je sve što vam treba danas
Schutterstock/djphotographics

Kinder torta je prava poslastica za sve ljubitelje kremastih i sočnih kolača. Sa savršenim spojem mekanih kora, bogatog fila i prepoznatljivog Kinder ukusa, ova torta osvaja na prvi zalogaj i idealna je za rođendane, proslave ili jednostavno – kada želite da se zasladite nečim posebnim.

U nastavku pogledajte recept za Kinder tortu.

Sastojci:

Za koru:

  • 7 belanaca
  • 15 kašika šećera
  • 2 kašike brašna
  • kesica praška za pecivo
  • 150 g seckanih lešnika ili oraha
  • kašika ulja

Za fil:

  • 7 žumanaca
  • 15 kašika šećera
  • 4 kesice pudinga od vanile
  • l mleka
  • 250 g margarina
  • 100 g čokolade

I još:

  • 300 g eurokrema sobne temperature
  • 300 g plazma keksa
  • malo mleka za umakanje keksa

Za dekoraciju:

250 g šlag krema

Priprema:

Ako želite desert koji će oduševiti i izgledom i ukusom, Kinder torta je pravi izbor. Priprema počinje korom: belanca umutite u čvrst sneg, pa postepeno dodajte šećer i mutite dok se potpuno ne rastopi. Zatim umešajte ulje, brašno pomešano sa praškom za pecivo i seckane lešnike ili orahe. Smesu lagano sjedinite da ne bi splasla, izlijte u pleh obložen papirom za pečenje i pecite u rerni zagrejanoj na 200°C oko 20 minuta.

Kada je kora pečena, još dok je topla, premažite je eurokremom i ostavite da se hladi. Za krem žumanca umutite s praškom za puding i malo mleka, pazeći da ne ostanu grudvice. Ostatak mleka sa šećerom stavite na ringlu, a kad provri, umešajte pripremljenu smesu i kuvajte dok se ne zgusne. Ohlađeni krem sjedinite sa margarinom, pa ga podelite na dva dela – u jedan dodajte otopljenu čokoladu.

Slaganje je prava poslastica: preko eurokrema ide žuti krem, zatim red plazme kratko umočene u mleko, pa čokoladni krem. Na kraju, celu tortu premažite šlag kremom i ukrasite struganom čokoladom. Najbolje je ostaviti je u frižideru preko noći da se ukusi savršeno sjedine.

Sečite i uživajte u bogatom, kremastom zalogaju koji će vas podsetiti na omiljenu kinder čokoladu.

Prijatno!

BONUS VIDEO:

Komentari (0)