Kinder torta je prava poslastica za sve ljubitelje kremastih i sočnih kolača. Sa savršenim spojem mekanih kora, bogatog fila i prepoznatljivog Kinder ukusa, ova torta osvaja na prvi zalogaj i idealna je za rođendane, proslave ili jednostavno – kada želite da se zasladite nečim posebnim.
U nastavku pogledajte recept za Kinder tortu.
Sastojci:
Za koru:
- 7 belanaca
- 15 kašika šećera
- 2 kašike brašna
- kesica praška za pecivo
- 150 g seckanih lešnika ili oraha
- kašika ulja
Za fil:
- 7 žumanaca
- 15 kašika šećera
- 4 kesice pudinga od vanile
- l mleka
- 250 g margarina
- 100 g čokolade
I još:
- 300 g eurokrema sobne temperature
- 300 g plazma keksa
- malo mleka za umakanje keksa
Za dekoraciju:
250 g šlag krema
Priprema:
Ako želite desert koji će oduševiti i izgledom i ukusom, Kinder torta je pravi izbor. Priprema počinje korom: belanca umutite u čvrst sneg, pa postepeno dodajte šećer i mutite dok se potpuno ne rastopi. Zatim umešajte ulje, brašno pomešano sa praškom za pecivo i seckane lešnike ili orahe. Smesu lagano sjedinite da ne bi splasla, izlijte u pleh obložen papirom za pečenje i pecite u rerni zagrejanoj na 200°C oko 20 minuta.
Kada je kora pečena, još dok je topla, premažite je eurokremom i ostavite da se hladi. Za krem žumanca umutite s praškom za puding i malo mleka, pazeći da ne ostanu grudvice. Ostatak mleka sa šećerom stavite na ringlu, a kad provri, umešajte pripremljenu smesu i kuvajte dok se ne zgusne. Ohlađeni krem sjedinite sa margarinom, pa ga podelite na dva dela – u jedan dodajte otopljenu čokoladu.
Slaganje je prava poslastica: preko eurokrema ide žuti krem, zatim red plazme kratko umočene u mleko, pa čokoladni krem. Na kraju, celu tortu premažite šlag kremom i ukrasite struganom čokoladom. Najbolje je ostaviti je u frižideru preko noći da se ukusi savršeno sjedine.
Sečite i uživajte u bogatom, kremastom zalogaju koji će vas podsetiti na omiljenu kinder čokoladu.
Prijatno!
Komentari (0)