Njena osnova od keksa i oraha je sočna i hrskava, dok karamel krem dodaje nežnu slatkoću, a sve završava osvežavajući kivi koji torti daje laganu notu voća.
Savršena je za sve prilike - gosti će uživati u svakom zalogaju, a niko ni neće pomisliti da je posna! Pogledajte recept za tortu sa kivijem i karamelom.
Potrebno je:
- 600 g mlevenog posnog keksa
- 100 g celog keksa
- 5 kašika šećera za puding
- 100 g šećera za čaj
- 200 g prah šećera (4 kašike za margarin i 4 za orahe)
- 400 g mlevenih oraha
- puding od karamele
- 100 g istopljene čokolade
- 300-400 g šlaga
- 600-700 g kivija
- sok od 4 pomorandže
- 500 g posnog margarina
- 1 l vode
- 2 vanilin šećera
Priprema:
U šerpu sipajte litar vode, dodajte šećer i vanilin šećer, pa kuvajte dok se puding lepo ne zgusne. Kada je gotov, sklonite ga sa ringle i ostavite da se potpuno ohladi.
U drugoj činiji penasto umutite margarin sa prah šećerom, pa postepeno umešajte u ohlađeni puding kako biste dobili glatku, kremastu masu, prenosi Espreso.

shutterstock.com/Nerza
Zatim u posebnoj posudi pomešajte mleveni keks, orahe i malo prah šećera. Dodajte isceđen sok od četiri pomorandže, rastopljenu čokoladu i polovinu prethodno umućenog margarina s pudingom. Sve dobro sjedinite dok ne dobijete ujednačenu smesu. Ako volite aromatičniji ukus, dodajte i nekoliko kapi ruma.
U šerpici istopite 100 g šećera, dodajte 300 ml vode i pustite da proključa. U poslužavnik ređajte ceo keks koji ste kratko umočili u vruć čaj.
Možda vas zanima…
Preko keksa stavite tamni sloj (smesa od keksa i oraha), zatim deo svetlog puding krema, pa poređajte tanko isečen kivi koji će joj dati osvežavajuću notu i baš to je trik ove torte.
BONUS VIDEO:
Komentari (0)