Slatkiši

ČOKOLADNI SUFLE - evo kako da dobijete savršeno hrskavu koricu i unutrašnjost koja se razliva po tanjiru: Uz kuglu sladoleda ovo je san snova!

Pogledajte recept za čudo od slatkiša, kako ga mnogi nazivaju.

Slika Autora
byNevena Jakovljević

29.04.2025 08:01

ČOKOLADNI SUFLE - evo kako da dobijete savršeno hrskavu koricu i unutrašnjost koja se razliva po tanjiru: Uz kuglu sladoleda ovo je san snova!
Schutterstock/Denis Kornilov

Čokoladni sufle se poslužuje vruć, bez hlađenja, što dodatno naglašava njegovu kremastu unutrašnjost. Za one koji obožavaju ovakve kolače, da biste dezert podigli na viši nivo obavezna je i jedna kugla sladoleda od vanile.

Uživajte u ovom jednostavnom, ali izuzetno ukusnom desertu, koji će sigurno oduševiti sve ljubitelje čokolade.

U nastavku pogledajte recept za čokoladni sufle kod kuće.

Sastojci:

  • 2 jaja
  • 100 g čokolade za kuvanje
  • 100 g šećera (po želji može i manje)
  • 100 g brašna
  • 100 g putera
  • 1 vanilin šećer

Priprema:

Za pripremu ovog ukusnog čokoladnog kolača, potrebno je prvo otopiti čokoladu i puter na pari. Ovaj postupak omogućava da se sastojci ravnomerno sjedine. Dok se čokolada i puter tope možete se posvetiti drugim sastojcima. U posebnoj posudi umutite jaja zajedno sa šećerom i vanilin šećerom, sve dok ne dobijete glatku i penastu smesu. Nakon što su čokolada i puter potpuno otopljeni, dodajte ih u umućena jaja, mešajući sve sastojke kako bi se dobila homogena smesa.

Nakon što ste sjedinili čokoladu i jaja, vreme je da dodate brašno. Kada je smesa spremna, sipajte je u prethodno pripremljene kalupe. Preporučuje se da kalupe premažete puterom i pospete ih brašnom kako bi se kolač lakše odvojio nakon pečenja. Zanimljivo je da možete koristiti ne samo kalupe, već i obične keramičke šolje.

Prethodno zagrejanu rernu postavite sada na 250 stepeni i stavite kolače da se peku tačno 10 minuta. Ovaj vremenski period je ključno pravilo, jer pečenjem duže od tog vremena kolač neće zadržati svoju tečnu teksturu unutra. Za rerne koje su snažnije, može biti dovoljno i 8 minuta, pa je važno pratiti izgled kolača. Kada se na vrhu stvori korica, to je znak da je kolač gotov.

Uživajte! 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)