U današnje vreme, imajući u vidu brzinu i način na koji se živi, svima su nam potrebna brza i ukusna rešenja za deserte. Brzi kolač s višnjama je savršeni primer takvog recepta. Ovaj kolač je jednostavan za pripremu, sočan je i mekan, a istovremeno dovoljno čvrst da ga možete poneti sa sobom u goste ili poslužiti kada vas iznenade iznenadni "posetioci".
Iako je recept jednostavan, postoji nekoliko sitnica koje čine veliku razliku. Prva tajna uspešnog kolača je prosejavanje suvih sastojaka. Ova mala, ali bitna tehnika doprinosi laganijoj strukturi biskvita.
Sastojci:
- 275 g brašna
- 150 g šećera
- 2 jaja
- 200 g jogurta
- 1 prašak za pecivo
- 100 g ulja
- 1 vanilin šećer
- 400 g višanja
Priprema:
U jednoj posudi penasto umutite šećer i jaja. Dodajte ulje i još malo izmiksajte da se sve lepo sjedini.
Prosejte brašno i prašak za pecivo, pa ih umešajte u smesu, miksajući dok ne dobijete glatko testo.
Na kraju dodajte jogurt i još jednom kratko promešajte. U međuvremenu višnje stavite u posudu, dodajte vanilin šećer i 2 kašike običnog šećera, pa promešajte.
Smesu izlijte u namašćen i pobrašnjen pleh. Višnje kašikom ravnomerno rasporedite po testu. Ostavite smesu da malo "odmori", otprilike 15 minuta.
Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C, oko 30-35 minuta, dok kolač ne dobije lepu zlatnu boju i ne postane čvrst na dodir.
Prijatno!
Komentari (0)