Ako tražite ukusno, zdravo i jednostavno jelo koje možete poslužiti za doručak, užinu ili laganu večeru - ovi mafini sa tikvicama i sirom su pravo rešenje! Mekani iznutra, blago hrskavi spolja, prepuni su sočnih tikvica i topljenog sira koji se savršeno nadopunjuju.
Osim što su brzo gotovi, ovi mafini su i sjajan način da dodate povrće u obroke, pogotovo ako imate male izbirljivce kod kuće. Bilo da ih poslužite tople ili hladne, garantovano nestaju sa stola u trenu!
U nastavku pogledajte recept za mafine sa tikvicama i sirom.
Sastojci:
- 2 jaja
- 200 g kiselog mleka
- 100 ml mleka
- 1 kašika praška za pecivo
- 200 g brašna
- 200 g narendanih tikvica
- 100 g narendanog sira
- 1 kašika soli
- 1/2 kašika bibera
- 2 kašike maslinovog ulja
Priprema:
Takođe, važno je pripremiti kalup za mafine; možete ga premazati sa malo ulja ili koristiti papirnate kalupe.
U velikoj činiji, prvo umutite jaja sa kiselim mlekom i mlekom. Nakon toga, dodajte prašak za pecivo, so, biber i maslinovo ulje, te dobro promešajte. Ovi sastojci ne samo da će doprineti ukusu, već će i osigurati da mafini budu ukusni. Tikvice su ključni sastojak u ovom receptu. Operite ih, a po želji ih možete i oguliti, zatim narendajte. Tikvice dodajte u smesu i dobro promešajte. One će dati sočnost i svežinu, a istovremeno će obogatiti nutritivnu vrednost mafina.
Shutterstock/Ingrid Balabanova
Postepeno dodajte brašno u smesu, neprestano mešajući dok ne dobijete gustu smesu.
Na kraju, umešajte narendani sir.
Smesu rasporedite u pripremljeni kalup, do 2/3 visine svakog otvora. Pecite mafine 20-25 minuta dok ne postanu zlatnosmeđi i čvrsti na dodir.
Kada su mafini gotovi, ostavite ih da se malo ohlade, a zatim ih pažljivo izvadite iz kalupa. Uživajte u ovom jednostavnom i ukusnom jelu koje može biti savršen doručak ili užina!
Komentari (0)