Tetka Saveta

KAKO DA PICA BUDE HRSKAVA I UKUSNA I DVA DANA POSLE KUPOVINE: Super trik ne može biti jednostavniji!

Sigurno se slažete da postoji samo jedan način da se ona jede - kad je vruća.

20.07.2024 07:05

KAKO DA PICA BUDE HRSKAVA I UKUSNA I DVA DANA POSLE KUPOVINE: Super trik ne može biti jednostavniji!
Shutterstock

Kada se pica ohladi, to jednostavno više nije to. Međutim, postoji način da se ostaci omiljenog italijanskog jela "ožive" čak i posle dva dana. Sve što vam treba je mikrotalasna rerna i čaša sa vodom. Već posle 60 sekundi pica će biti slasna i hrskava... ponovo.

Restoran "Plaza Pizza" objašnjava šta treba da uradite. 

Trik je u tome da pored parčeta pice koje želite da zagrejete u mikrotalasnoj, stavite čašu sa malo vode. Sve zajedno zagrejte između 20 i 60 sekundi. Tokom zagrevanja voda će ispariti, a pica će imati ukus kao da je tek ispečena. Najvažniji efekat vode je da će se mikrotalasi ravnomerno rasporediti, i sir će se prvo otopiti, pa će tek onda kora postati hrskava.

Ukoliko želite da ubrzate postupak, možete da preskočite čašu, i vodu poprskate po pici. To je isti princip koji mnogi koriste za "osvežavanje" bajatog hleba.

shutterstock.com

Trik je u jednoj čaši vode

Poznati proizvođač pica "Domino's" navodi na svom sajtu, da zagrevanje u mikrotalasnoj rerni ne bi bilo njihov prvi izbor, ali i da podržavaju ovaj metod zagrevanja.

- Bezbedno je da narednog dana podgrejete picu, sve dok je zagrevate na temperaturi koja će ubiti sve bakterije sa nje. Možete koristiti mikrotalasnu rernu, običnu rernu ili tiganj. Naravno, pojedini metodi će imati bolje rezultate od ostalih. Stavite parčiće pice na tanjir, ravnomerno ih rasporedite kako bi se podjednako zagrejali. Dodajte čašu koja je do pola puna vode i ubacite sa picom i sve je gotovo za 30 sekundi - kažu proizvođači pice, navodi Mirror.

BONUS VIDEO: 

Komentari (0)