Tetka Saveta

ZABORAVITE NA MAGIČNO KUCKANJE, OVO JE TAJNA NAJSLAĐE LUBENICE: Evo kako da prepoznate koju treba da kupite

Nema ništa gore nego kada jedva čekate da načnete lubenicu, pa se onda ispostavi da ona nije ni slatka ni sočna.

byAleksandar Novaković

18.06.2024 14:35

ZABORAVITE NA MAGIČNO KUCKANJE, OVO JE TAJNA NAJSLAĐE LUBENICE: Evo kako da prepoznate koju treba da kupite
shutterstock.com

Logično, najbolji način da stopostotno budete sigurni da ste izabrali pravu lubenicu je da je otvorite i probate.

Međutim, to uglavnom nije moguće pre kupovine, i mnogi se kunu u oprobanu metodu sa kuckanjem. Doduše, ovde nema garancija da nećete totalno omanuti. Zato vam predlažemo da zaboravite na magično kuckanje i okrenete se prirodnim rešenjima.

Prvo - ako ste primetili mrlju na površini lubenice, to je dobar znak. Ona predstavlja mesto na kojem je lubenica ležala na zemlji tokom dozrevanja.

Najzrelije lubenice imaju žućkastu mrlju, dok one koje su bele ili svetlozelene boje treba izbegavati jer su ubrane pre nego što su dozrele. Savet je da ne kupujete lubenicu koja nema nikakvu mrlju na površini.

Shutterstock

Lubenice su najbolje osveženje tokom leta

Drugo - što se kore tiče, površina lubenice treba da bude tamnozelene boje, tvrda na dodir, glatka i bez vidljivih oštećenja.

Mekana površina je pouzdan znak da je plod počeo da truli, a izbegavajte i lubenice osušene površine koja je izgubila svu sočnost i slatkoću. Plod bi trebalo da bude asimetričan.

Treće - iskombinujte malo vežbi za ruke i osveženje tokom vrućina. Sigurno niko ne želi da tegli teške lubenice do kuće, ali imajte u vidu da 92 odsto lubenice čini voda, pa je u skladu sa tim, najsočniji plod i najteži.

Podignite nekoliko lubenica slične veličine, i kupite najtežu.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)