Tetka Saveta

NATOPITE KUHINJSKI UBRUS, UMOTAJTE GA U ALUMINIJUMSKU FOLIJU I STAVITE U FRIŽIDER: Sledećeg jutra će nestati veliki problem, a vi dobijate najbolji letnji trik!

Na ovaj način će hrana mnogo duže ostati sveža.

Slika Autora
byAleksandar Novaković

26.08.2025 13:10

NATOPITE KUHINJSKI UBRUS, UMOTAJTE GA U ALUMINIJUMSKU FOLIJU I STAVITE U FRIŽIDER: Sledećeg jutra će nestati veliki problem, a vi dobijate najbolji letnji trik!
shutterstock.com/HannaTor

Skoro da ne postoji ograničenje u tome na koliko načina možete da iskoristite aluminijumsku foliju. Ona je nezaobilazna u svakoj kuhinji, a njena sposobnost da štiti od vlage i sprečava širenje mirisa čini je idealnim rešenjem za čuvanje hrane.

Folija je naročito korisna tokom leta, kada se hrana mnogo brže kvari.

Tokom letnjih vrućina, čuvanje hrane i užina može postati pravi izazov. Međutim, aluminijumska folija može poslužiti kao efikasan "rezervni frižider". Jedan od trikova je da se mokar ubrus ili kuhinjski papir natopi vodom, dobro iscedi i zamrzne.

Kada se zamrznuti ubrus umota u aluminijumsku foliju, dobija se savršen alat za očuvanje svežine hrane. Ova metoda ne samo da održava vlagu, već može poslužiti i kao osveživač ruku tokom vrućih dana, pružajući dodatni komfor.

Shutterstock

Foliju možete da koristite na mnogo načina

 

Jedna od najvažnijih primena aluminijumske folije je u čuvanju hrane u zamrzivaču. Umotavanje ribe u foliju pomaže da se spreče neprijatni mirisi koji mogu doći od drugih namirnica. Osim toga, folija ubrzava proces smrzavanja jer se odlično ponaša kao provodnik toplote, što je još jedan razlog za njenu upotrebu, piše Blic.

Zamrzivači često postaju prljavi zbog curenja tečnosti, nakupljanja leda i prljavštine. Jednostavno rešenje za ovaj problem je oblaganje unutrašnjosti zamrzivača aluminijumskom folijom.

Kada se folija uprlja, lako je zameniti je novom, čime se znatno olakšava proces čišćenja. Pored toga, korišćenje folije može poboljšati efikasnost hlađenja, čineći vašu svakodnevnicu jednostavnijom i praktičnijom.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)