Recept za italijanske pancerote malo je promenjen te ih sada možete spremati u tiganju ili u dubljoj šerpi u dubokom ulju. Možda će za nijansu biti drugačije od originalnih jer se pripremaju u tiganju, ali sigurno ćete biti oduševljeni ukusom ovog jela.
U nastavku pogledajte recept.
Sastojci:
- 200 ml toplog mleka
- 8 g suvog kvasca
- 1 kašika šećera
- 200 ml vrele vode
- 50 ml ulja
- 700 g brašna
Priprema:
U toplo mleko dodajte suvi kvasac i kašiku šećera. Sjedinite pa sve prespite u dublju posudu, dodajte vrelu vodu i ulje u to. Dodajte oko 200 grama brašna i kašiku soli pa sjedinjujte kašikom. Brašno dodajte malo po malo i mešajte brzim pokretima varjačom. Dok je testo još uvek retko dodajte malo brašna pa ga zamesite rukama. Potom, sipajte brašno na radnu površinu, prebacite testo i mesite tu. Mesite dok ne oblikujete lepo testo, pa ga onda prebacite u dublju posudu i premažite uljem. Pokrijte i ostavite oko pola sata da naraste.
Svaku lopticu premažite kečapom, a onda filujte po izboru. Najbolje je da to bude kačkvalj, šunka i origano. Poklopite i rukama utisnite ivice da sadržaj ne bi ispadao. Pržite u dubokom i vrelom ulju.
Kada ispržite stavite na ubrus da se ocedi od viška ulja.
Uživajte!
BONUS VIDEO:
Komentari (0)