Jela sa mesom

IDEJA ZA DORUČAK - PANCEROTE IZ TIGANJA: Italijansko jelo koje svi vole, ne moraju se peći u rerni

Kažu da su bolje i od srpskih uštipaka.

23.07.2024 08:01

IDEJA ZA DORUČAK - PANCEROTE IZ TIGANJA: Italijansko jelo koje svi vole, ne moraju se peći u rerni
Shutterstock

Recept za italijanske pancerote malo je promenjen te ih sada možete spremati u tiganju ili u dubljoj šerpi u dubokom ulju. Možda će za nijansu biti drugačije od originalnih jer se pripremaju u tiganju, ali sigurno ćete biti oduševljeni ukusom ovog jela.

U nastavku pogledajte recept.

Sastojci:

  • 200 ml toplog mleka
  • 8 g suvog kvasca
  • 1 kašika šećera
  • 200 ml vrele vode
  • 50 ml ulja
  • 700 g brašna

Priprema:
 

U toplo mleko dodajte suvi kvasac i kašiku šećera. Sjedinite pa sve prespite u dublju posudu, dodajte vrelu vodu i ulje u to. Dodajte oko 200 grama brašna i kašiku soli pa sjedinjujte kašikom. Brašno dodajte malo po malo i mešajte brzim pokretima varjačom. Dok je testo još uvek retko dodajte malo brašna pa ga zamesite rukama. Potom, sipajte brašno na radnu površinu, prebacite testo i mesite tu. Mesite dok ne oblikujete lepo testo, pa ga onda prebacite u dublju posudu i premažite uljem. Pokrijte i ostavite oko pola sata da naraste.

Srećna republika

Recept za pancerote


Kada je naraslo, prebacite ga na radnu površinu i premesite, ali oklagijom. Razvucite testo oklagijom i rukama. Iskoristite neku činiju da istisnite krugove. Testo koje je ostalo ponovo premesite i ponovo razvucite. 

Svaku lopticu premažite kečapom, a onda filujte po izboru. Najbolje je da to bude kačkvalj, šunka i origano. Poklopite i rukama utisnite ivice da sadržaj ne bi ispadao. Pržite u dubokom i vrelom ulju.

Kada ispržite stavite na ubrus da se ocedi od viška ulja.

Uživajte!

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)