Jela bez mesa

RECEPT ZA POPARU POPUT ONE KOJE SU VAM SPREMALE BAKE: Jelo je odlično za velike vrućine, zahteva minimalno truda

Pogledajte kako da spremite obrok od hleba.

18.07.2024 06:01

RECEPT ZA POPARU POPUT ONE KOJE SU VAM SPREMALE BAKE: Jelo je odlično za velike vrućine, zahteva minimalno truda
Shutterstock

Popara je jelo koje je idealno za doručak, ali se i te kako može jesti sada kada su ovi topli dani pred nama. Zahteva minimalno truda, a uvek je bolje da sami spremite šta ćete da jedete nego da kupujete gotovu hranu. Popara je jelo našeg detinjstva, a ako mislite da ne može niko da je spremi kao vaša baka, probajte ovaj recept.

Foto: Shuttersock

Recept za poparu

 

Pre svega važno je napomenuti da hleb mora da bude najmanje tri dana star, za poparu treba da bude što stariji, a onda će jelo biti i ukusnije. U nastavku pročitajte recept za poparu.

Sastojci:

  • malo soli
  • 400 ml vode
  • 150 ml mleka
  • pola vekne hleba (to je oko 300 g)
  • kocka maslaca
  • sir ili kajmak

Priprema:

Pola vekne hleba iseckajte na veće kockice. Prebacite tako isečen hleb u dublju šerpu. Prelijte hleb vodom koju ste pripremili, a potom kašikom malo promešajte. Zatim prelijte i mlekom i promešajte, a onda to jelo bogato posolite. Kuvajte na tihoj vatri dok hleb ne postane kašast, a voda skoro većinom ispari. Pojačajte temperaturu i mešajte da ne zagori. Potom dodajte kockicu margarina i maslaca, i tako mešajte dok se ne sjedini i rastopi. Poparu tako spremajte narednih pet minuta uz mešanje.

Skinite sa vatre, prebacite u tanjir iz koga ćete jesti i dodajte priloge po želji. Popara se jede uz kajmak ili sir, to birate sami, a ako želite bogatije jelo dodajte oba.

Uživajte, prijatno!

BONUS VIDEO:

Komentari (0)