Slatkiši

SLADOLED OD TRI BANANE I KONDENZOVANOG MLEKA: Platite manje, a dobijete više

Recept koji morate probati.

17.07.2024 08:01

SLADOLED OD TRI BANANE I KONDENZOVANOG MLEKA: Platite manje, a dobijete više
Shutterstock

Kada su velike vrućine mnogi ne žele da jedu ništa osim hrane koja osvežava. U takva jela spada poslastica kao što je sladoled. Osim što možete da kupite u svakoj prodavnici i da se osvežite, takođe možete i sami da ga napravite bez ikakve muke. Ono što je prednost domaćeg sladoleda jeste da ćete uštedeti novac, i za manje para dobiti više. Recept je jednostavan te od slatke pavlake, kondenzovanog mleka i banana dobićete uživanje za celu porodicu.

Sastojci:
 

  • 500 ml slatke pavlake
  • pakovanje kondenzovanog mleka (400 ml)
  • 10 kašika kokosovog brašna
  • 1 kašika vanila ekstrakta
  • 3 banane
  • čokolada po želji
     

    Shutterstock

    Recept za sladoled kod kuće

Priprema:
 

Slatku pavlaku umutite u čvrst sneg dok ne postane toliko čvrsta da se već formirala. Za dalje vam treba kondenzovano mleko, jedno pakovanje. Otvorite, i dodajte u slatku pavlaku. Potom, da bi ukus bio lepši dodajte 10 kašika kokosovog brašna i kašiku vanila ekstrakta. To će dati sladoledu lepši i bolji ukus. Spremite banane. Svaku oljuštite i stavite u blender u komadima. Izblendajte do kašaste strukture u blenderu ili secku. Smesu dodajte slatkoj pavlaci i kondenzovanom mleku. Izmešajte sve kašikom, ne mutite. Smesa će biti gusta. Potrebne su vam dve posude za sladoled jer ćete od ove smese dobiti veću količinu.


Prespite smesu u posude, a na vrh možete dodati komadiće čokolade ili malo kokosovog brašna. Takođe, za bogatiji ukus predlažemo da na pola smese sipate otopljenu čokoladu ili komadiće, pa da ostatkom sladoleda to prekrijete. Kombinacije su brojne, pustite mašti na volju.

Stavite u zamrzivač na dva sata, a nakon toga možete služiti.

Prijatno!


BONUS VIDEO:

Komentari (0)