Topla, kremasta i lagana - ova pileća čorbica je idealan izbor kada poželite nešto zdravo i domaće. Priprema je jednostavna, a tajna ukusa krije se u pažljivom dodavanju jaja i svežeg začinskog bilja. Savršena je i za porodični ručak i za laganu večeru.
U nastavku pogledajte recept za belu čorbu.
Sastojci:
- 1,5 l vode
- 1 manji pileći file
- 1 veza zeleni (šargarepa, paskanat, celer, koren peršuna)
- 1 glavica crnog luka
- 1 jaje
- 2 kašike brasna
- vegeta, so, biber
- seckani peršun, list celera
Priprema:
Belo meso isecite na kockice, a povrće po želji. Luk samo oljuštite i stavite ceo da se kuva zajedno sa mesom i povrćem u oko 1,5 l vode. Kada sve omekša, luk izvadite i bacite. Dodajte još malo vode, onoliko koliko je uvrelo tokom kuvanja.
U manjoj činiji odvojte kutlaču supe, prohladite i razmutite 2 kašike brašna. Lagano vratite u šerpu uz stalno mešanje i pustite da još kratko vri. Posolite i pobiberite po ukusu, a možete dodati i malo vegete. Ulje nije potrebno jer meso daje dovoljno masnoće.
Sklonite sa ringle i dodajte sitno seckan peršun i list celera. Zatim umutite jedno jaje viljuškom, dodajte mu malo prohlađene čorbe da se sjedini, pa sve vratite u šerpu uz stalno mešanje. Bitno je da čorba ne bude vrela kako se jaje ne bi zgrudvalo.
Ostavite kratko poklopljeno i poslužite. Prilikom podgrevanja pazite da čorba ne proključa, a mikrotalasna se ne preporučuje iz istog razloga.
Prijatno!
Komentari (0)