Mančmelou je poznata, vazdušasta poslastica prekrivena čokoladom koju svi obožavaju. Ipak, ako niste ljubitelj industrijskih proizvoda već više volite da slatkiše posebno za decu sami pripremite, nudimo vam recept za mančmelou kocke.
U pitanju je penast i kremast kolač koji se jednostavno i brzo priprema, vrlo je ekonomičan i izdašan a zdraviji od onog proizvedenog u fabrici. Vole ga svi, a posebno deca dok se recept može prilagoditi u zavisnosti od toga za koliko osoba ga pripremate.
Srećna republika vam donosi recept za mančmelou kocke.
Sastojci:
Korica
- 6 žumanaca
- 6 kašika šećera
- 6 kašika ulja
- 6 kašika mleka
- 6 kašika brašna
- 2 kašike kakao praha
- pola kesice praška za pecivo
Fil:
- 6 belanaca
- 18 kašika šećera
Preliv:
- 100 g čokolade
- 1 štangla čokolade za kuvannje
- 50 ml pavlake za kuvanje
Priprema:
Korica: Penasto umutite žumanca sa šećerom uz postepeno dodavanje mleka, ulja, brašna, kakao praha i praška za pecivo. Sve dobro umutiti da se masa sjedini. Ubaciti u zagrejanu rernu na 200 stepeni i peći 15 minuta. Nakon toga čačkalicom proverite da li je korica pečena, smanjite rernu na 150 stepeni i pecite još pet minuta.
Fil: Za to vreme pripremajte penasti fil od belanaca i šećera. Važno je da se sve dobro sjedini i da fil bude čvrsto umućen. Kada je korica pečena, izvadite je i dok je još vruća, premažite fil preko korice i na kratko vratite u rernu tek toliko da se uhvati blaga korica na filu.
Preliv: Otopite čokoladu na pari, a potom sipajte pavlaku za kuvanje i lagano mešajte dok ne dobijete ujednačenu masu. Prelite preko kolača i ostavite da se oshladi. Prijatno!
Komentari (0)