Slatkiši

MANČMELOU KOCKE UŽIVANJE ZA SVA ČULA: Savršena penasta poslastica koju deca obožavaju

Ovaj kolač je vrlo ekonomičan i izdašan, a mnogo je zdravi od onog industrijskog.

30.08.2023 08:00

MANČMELOU KOCKE UŽIVANJE ZA SVA ČULA: Savršena penasta poslastica koju deca obožavaju
shutterstock.com

Mančmelou je poznata, vazdušasta poslastica prekrivena čokoladom koju svi obožavaju. Ipak, ako niste ljubitelj industrijskih proizvoda već više volite da slatkiše posebno za decu sami pripremite, nudimo vam recept za mančmelou kocke.

U pitanju je penast i kremast kolač koji se jednostavno i brzo priprema, vrlo je ekonomičan i izdašan a zdraviji od onog proizvedenog u fabrici. Vole ga svi, a posebno deca dok se recept može prilagoditi u zavisnosti od toga za koliko osoba ga pripremate. 

Srećna republika vam donosi recept za mančmelou kocke.

Sastojci:

Korica

Fil: 

  • 6 belanaca
  • 18 kašika šećera 

Preliv:  

  • 100 g čokolade
  • 1 štangla čokolade za kuvannje 
  • 50 ml pavlake za kuvanje

Priprema:

Korica: Penasto umutite žumanca sa šećerom uz postepeno dodavanje mleka, ulja, brašna, kakao praha i praška za pecivo. Sve dobro umutiti da se masa sjedini. Ubaciti u zagrejanu rernu na 200 stepeni i peći 15 minuta. Nakon toga čačkalicom proverite da li je korica pečena, smanjite rernu na 150 stepeni i pecite još pet minuta. 
Fil: Za to vreme pripremajte penasti fil od belanaca i šećera. Važno je da se sve dobro sjedini i da fil bude čvrsto umućen. Kada je korica pečena, izvadite je i dok je još vruća, premažite fil preko korice i na kratko vratite u rernu tek toliko da se uhvati blaga korica na filu. 
Preliv: Otopite čokoladu na pari, a potom sipajte pavlaku za kuvanje i lagano mešajte dok ne dobijete ujednačenu masu. Prelite preko kolača i ostavite da se oshladi. Prijatno!

BONUS VIDEO:

Komentari (0)