Slatkiši

VAZDUŠASTE I SLASNE PALAČINKE! Tajna je u načinu pečenja! (FOTO)

Postoji trik da vam palačinke uvek budu mekane, a sada ga otkrivamo i vama.

24.10.2022 08:01

VAZDUŠASTE I SLASNE PALAČINKE! Tajna je u načinu pečenja! (FOTO)
Foto: Shuttestock

Palačinke su omiljena poslastica večine ljudi. Brzo i lako se prave, a još ako imate i dobar tiganj možete ispeći veliki broj palačinki za kratko vreme. Prednost im je to što u zavisnosti od nadeva mogu biti slane ili slatke, a nema ko ih ne voli sa kremom ili džemom. 

Većina domaćica, ipak, žali se kako im palačinke uvek budu tvrde i "žilave". Da biste to izbegli, otkrićemo vam trik kako da uvek budu mekane i sočne. Tajna je u tome da prilikom pečenja svaku novu, vrelu palačinku, kad je stavite na gomilu zajedno sa drugim, okrenete i smestite je na dno ili u sredinu sa ostalim palačinkama. 

Srećna republika vam nudi recept za najvazdušastije i najukusnije palačinke koje ste ikad probali.

Foto: Shutterstock

Palačinke mogu biti slane i slatke, a nadev birate po sopstvenoj želji i ukusu

Sastojci:

  • 200 g brašna (tip 400, meko)
  • 2 jajeta
  • 1 kašika ulja
  • 3 dl mleka 
  • 3 dl vode
  • na vrh noža soli

Priprema:

Odvojte žumanca od belanca, a potom ih umutite mikserom da postanu penasta. U drugoj posudi umutite žumacna, pa postepeno u njih dodajte mleko i vodu, a zatim i brašno. Nakon toga dodajte belanca i blago mešajte. Gustinu regulišete postepenim dodavanjem brašna i ako vam testo bude suviše gusto, uvek ga možete razrediti vodom. Na kraju dodajte so i ulje i sve još jednom blago promešajte.

Palačinke pecite u vrelom tiganju. Kako biste izbegli da budu previše masne, umesto da ulje sipate u tiganj na tacnu stavite malo ulja i komad papirnog ubrusa. Pre svake palačinke tiganj samo premažite ubrusom koji je umočen u ulje. Gotove palačinke filujte nadevom po želji.

Prijatno! 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)