Svi koji vole krempitu znaju o kakvom je slatkišu reč i da jedno parče ovog dezerta nadoknađuje sve potrebe za šećerom i uživanjem. Ne samo što je lagana i penušava, dovoljno ju je "odmeriti" očima i znati kakav vas sjajan ukus čeka na tanjiru. Krempita je i sjajan način da zajedničke lepe trenutke ispunjene ukusnim zalogajima podelite sa najbližima.
Sastojci:
Za koru:
- 5 žumanaca
- jedna čaša od 2dl šećera
- 7 supenih kašika vode
- 7 supenih kašika brašna
- pola kesice praška za pecivo
Za fil:
- 5 belanaca
- 800 ml vode
- 12 kašika šećera
- 3 pudinga od vanile
- 2 kašike šećera u prahu
Postupak:
Za koru:
U posudu sipati belanca i dobro ih izmiksati mikserom, pa dodati šećer i nastaviti postupak. Zatim u smesu dodati vodu, pa špatulom sjediniti brašno i prašak za pecivo. U pleh prečnika 28 cm staviti papir za pečenje, a onda izliti smesu za koru. Koru peći 15-20 min na 220° u zavisnosti od jačine pećnice.
Za fil:
Umutiti mikserom belanca dok ne postanu penasta, a zatim dodati šećer. Skuvati puding, a onda ga polako dodavati u belanca. Mutiti sve vreme. Kada je kora gotova, izrezati je na pola (da ih bude dve). Staviti jednu koru u pleh, zatim izliti fil, a onda dodati i drugu koru preko fila. Posuti šećerom u prahu.
BONUS VIDEO:
Komentari (0)