Slatkiši

RECEPT ZA SUPER BRZE, A UKUSNE KREMPITE: Uspevaju čak i početnicima, mirišu na vanilu i detinjstvo

Ovako su nam ih spremale naše bake, kada očekuju da im dođemo u goste.

Slika Autora
byAna Đelić

01.09.2025 08:01

RECEPT ZA SUPER BRZE, A UKUSNE KREMPITE: Uspevaju čak i početnicima, mirišu na vanilu i detinjstvo
Veronika Kovalenko/Shutterstock

Ako volite lagane i kremaste poslastice koje se brzo spremaju, ovaj recept za najbrže krempite je pravi izbor. Mekani biskvit, prozračni fil i osvežavajuća vanila čine savršenu kombinaciju koja će vas podsetiti na klasične kolače iz poslastičarnice, ali bez previše komplikacija u pripremi. Idealno je rešenje kada želite brz, ukusan i efektan desert.

Sastojci:

Biskvit:

  • 6 žumanaca
  • 6 kašika šećera
  • 6 kašika brašna
  • 6 kašika mleka
  • 6 kašika ulja
  • polovina kesice praška za pecivo

Fil:

  • 6 belanaca
  • 6 kašika šećera
  • 800 ml vode
  • 300 g šećera
  • 3 kesice pudinga od vanile

Priprema:

Priprema biskvita: Umutiti žumanca sa šećerom, zatim dodati brašno, mleko, ulje i prašak za pecivo. Sve dobro sjediniti i sipati u podmazan pleh. Peći dok kora ne porumeni.

Fil: Dok se biskvit peče, umutiti belanca sa 6 kašika šećera u čvrst šam.

Od ukupne količine vode odvojiti malo i razmutiti puding. Ostatak vode staviti sa 300 g šećera da provri, zatim dodati razmućen puding i skuvati kao klasičan puding.

U pripremljen sneg od belanaca dodavati kašiku po kašiku vrućeg pudinga, neprestano muteći mikserom da fil ostane vazdušast i kremast.

Gotov fil preliti preko ispečenog biskvita i ostaviti da se dobro ohladi u frižideru. Kada se stegne, seći na kocke i poslužiti.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)