Palačinke su jelo koje se u svim srpskim kućama redovno sprema, a kada biste u testo dodali majonez, da dobro ste pročitali, majonez, ispale bi vam bolje nego ikada. Ovaj sastojak palačinkama daje pun ukus i mekoću, kakvu nikada ranije niste okusili.
SASTOJCI:
0,5 litara tople vode
9 supenih kašika brašna
2 supene kašike majoneza
2 jajeta
2 supene kašike šećera
15 g vanilin šećera
2 supene kašike ulja
Prstohvat soli
Priprema
Umutite majonez, jaja, šećer, so i vanilin šećer mikserom ili žicom. U smesu, zatim, dodajte i toplu vodu i brašno, pa sve to dobro promešajte, da ne ostanu grudvice i dodajte ulje. Kada je testo gotovo, ostavite ga da odstoji dvadesetak minuta, dok se ulje u tiganju zagreje, a zatim počnite lagano da ga pržite.
Komentari (0)