Slatkiši

KRALJEVSKE PALAČINKE! Po ovom receptu ih je pravila i britanska KRALJICA!

Ona je ovaj slatkiš nekada često pripremala za svog supruga Filipa

02.09.2022 08:00

KRALJEVSKE PALAČINKE! Po ovom receptu ih je pravila i britanska KRALJICA!
Foto: Shutterstock

Britanska kraljica Elizabet II (96) ceo život ima ličnog kuvara koji vodi računa o tome šta ona jede. Ako ste mislili da nikad nogom nije kročila u kuhinju prevarili ste se. Malo je poznato da je kraljica Elizabet II odlična kuvarica i da je nekad rado priperamala specijalitete za svoju porodicu. Ona je majstor za engleske palačinke i njen pokojni suprug princ Filip obožavao je kad mu žena napravi ovaj slatkiš. 


Sama kraljica je jednom prilikom otkrila da je tajna u smesi koja mora dobro da se umuti kako bi palačinke bile vazdušaste. Ona je u testo obavezno dodavala i malo limunovog soka što daje posebnu aromu ovim palačinkama.
Srećna republika vam donosi recept za kraljevske palačinke po kojem ih je pripremala i britanska kraljica Elizabet II. 

Ap photo

Malo je poznato da je britanska kraljica Elizabet II odlična kuvarica

Sastojci:

  • 4 šoljice brašna
  • 4 kašike šećera
  • 2 šoljice mleka
  • 2 jajeta
  • 2 kašičice sode bikarbone
  • 2 kašike topljenog putera
  • 3 kašičice limunovog soka

Priprema:

Jaja umutite sa šećerom i polovinom mleka tako da zapene a zatim dodajte brašno i dobro izmiksajte da ne bude grudvica. Da biste dobili odgovarajuću gustinu dolivajte mleko po potrebi. Zatim dodajte sodu bikarbonu, limunov sok i rastopljeni maslac. Nakon toga još jednom kratko umutite. Palačinke pecite na vrelom podmazanom tiganju i okrenite ih da budu lepo ispečene i rumene sa obe strane. Za nadev koristite ono što volite džem, eurokrem, nutelu ili mlevene orahe a možete ih posuti samo šećerom i tako jesti. Prijatno!

BONUS VIDEO:

Komentari (0)