Britanska kraljica Elizabet II (96) ceo život ima ličnog kuvara koji vodi računa o tome šta ona jede. Ako ste mislili da nikad nogom nije kročila u kuhinju prevarili ste se. Malo je poznato da je kraljica Elizabet II odlična kuvarica i da je nekad rado priperamala specijalitete za svoju porodicu. Ona je majstor za engleske palačinke i njen pokojni suprug princ Filip obožavao je kad mu žena napravi ovaj slatkiš.
Srećna republika vam donosi recept za kraljevske palačinke po kojem ih je pripremala i britanska kraljica Elizabet II.
Sastojci:
- 4 šoljice brašna
- 4 kašike šećera
- 2 šoljice mleka
- 2 jajeta
- 2 kašičice sode bikarbone
- 2 kašike topljenog putera
- 3 kašičice limunovog soka
Priprema:
Jaja umutite sa šećerom i polovinom mleka tako da zapene a zatim dodajte brašno i dobro izmiksajte da ne bude grudvica. Da biste dobili odgovarajuću gustinu dolivajte mleko po potrebi. Zatim dodajte sodu bikarbonu, limunov sok i rastopljeni maslac. Nakon toga još jednom kratko umutite. Palačinke pecite na vrelom podmazanom tiganju i okrenite ih da budu lepo ispečene i rumene sa obe strane. Za nadev koristite ono što volite džem, eurokrem, nutelu ili mlevene orahe a možete ih posuti samo šećerom i tako jesti. Prijatno!
BONUS VIDEO:
Komentari (0)