Japanski pamuk kolač je jedna od najpopularnijih poslastica koja donosi uživanje za nepca. Toliko je vazdušast i mekan da se prosto topi u ustima. U pitanju je fantastičan penasti kolač sa ukusom sira i jedina mana mu je što se brzo pojede. Jednostavan je za pripremu i pravi se od samo 3 sastojka i ima specifičan način pečenja jer je potrebno u vrelu rernu staviti posudu sa vodom kako bi se kolač praktično ispekao na pari.
Srećna republika vam donosi recept za ovaj vazdušasti i ukusan kolač koji morate isprobati što pre.
Sastojci:
- 4 jajeta
- 120 g bele čokolade
- 120 g krem sira
- malo prah šećera za posipanje
Priprema:
Stavite čokoladu da se otopi na pari. Odvojite belance od žumanaca u koje dodajete krem sirom i dobro ih umutite mikserom da nema grudvica. Ovu smesu lagano uz stalno mešanje dodajte u istopljenu čokoladu. Nakon što dobijete ujednačenu masu ostavite da se malo ohladi. Za to vreme mikserom umutite belanca u čvrst sneg. Potom sipajte smesu sa od žumanaca i čokolade uz lagano mešanje varjačom da ne biste razbili teksturu umućenih belanaca. Kad sve sjedinite, sipajte u podmazan kalup za pečenje. Kalup stavite u veću vatrostalnu posudu ili dubok pleh u koji ste sipali vodu i sve ubacite u vrelu rernu. Prvih 15 minuta kolač se peče na 170 stepeni, potom smanjite temperaturu na 160 narednih 15 minuta. Posle 30 minuta ugasite rernu ali kolač ostavite u vreloj pećnici narednih 15 minuta. Kad se kolač ohladi, pospite ga prah šećerom.
Prijatno!
BONUS VIDEO:
Komentari (0)