Slatkiši

Recept za domaći SLADOLED SA PISTAĆIMA! Neodoljiva poslastica za vrele letnje dane (VIDEO)

Domaći sladoledi mogu da budu podjednako ukusni kao i oni iz prodavnica, zato pokušajte da ovom ukusnom poslasticom obradujete vaše najmilije.

10.08.2022 08:00

Recept za domaći SLADOLED SA PISTAĆIMA! Neodoljiva poslastica za vrele letnje dane (VIDEO)
FOTO: Printscreen Youtube/Srećna republika

Sladoled je jedna od omiljenih hladnih poslastica tokom vrelih letnjih dana. Ukusan je, može da rashladi i dostupan je na svakom koraku. Većina domaćica izbegava da pravi sladoled kod kuće smatrajući da im nikad neće ispasti kao onaj iz prodavnice. Međutim, domaći sladoledi često su mnogo ukusniji i zdraviji jer ne sadrže brojne hemikalije koje se stavljaju u fabričke proizvode kako bi duže zadržali svežinu.

Umesto uobičajenih recepata za sladoled od čokolade, vanile ili voća, Srećna republika vam nudi malo drugačiji ukus te poslastice. U pitanju je sladoled sa pistaćima koji se brzo i jednostavno priprema.

Sastojci:

  •  3 žumanceta
  • 500 ml slatke pavlake
  • 150 g jezgra pistaća
  • 80 g šećera

Priprema:

U blenderu sjedinite polovinu šećera i pistaća. Drugu polovinu šećera umutite sa žumancima i kuvajte na pari dok se krem lepo ne zgusne. Na srednjoj temperaturi kuvajte slatku pavlaku i mešavinu šećera i pistaća dok ne provri. Povežite obe mase, sipajte u plastičnu posudu i ostavite u frižideru da se stegne.

Uživajte!

Komentari (0)