Kada vam se jede nešto slatko, a ne možete da se opredelite šta, mafini su uvek pravi izbor. Tropske vrućine uslovile su da dignemo ruke od pripremanja zahtevnih torti, pa tako za kratko vreme možete spremiti domaći i ukusan slatkiš poput nugat mafina.
Sastojci:
- 2 jaja
- 150g šećera
- 200g brašna
- 150g mlevenih lešnika
- 150g čokolode
- 150g maslaca
- pola kesice praška za pecivo
Priprema:
Čokoladu i maslac otopite na pari uz neprestano mešanje i ostavite da se prohladi. Jaja dobro umutite sa šećerom pa dodajte brašno, prašak za pecivo, lešnike, otopljenu čokoladu i maslac. Sve dobro promešajte i sipajte u kalupe za mafine, pa pecite oko pola sata u rerni na 180 stepeni.
Uživajte!
Komentari (0)