Slatkiši

ČOKO-KAFA DESERT: Recept za penušavi slatkiš koji se topi u ustima!

Ukoliko priželjkujete sladoled, ali vam se podjednako jede i slatkiš sa ukusom kafe i čokolade, Srećna republika je pronašla savršenu kombinaciju za vas!

28.07.2022 08:00

ČOKO-KAFA DESERT: Recept za penušavi slatkiš koji se topi u ustima!
FOTO: Printscreen/Youtube/Fatto in Casa da Alba

Mešavina hrskave čokolade, kremaste slatke pavlake i gorke kafe će u vama probuditi pravog i istinskog sladokusca.

Portal Srećna Republika donosi recept za penasti ledeni čoko-kafa desert koji će očarati celu porodicu i svakog gosta.

Sastojci:

  • 100 g tamne čokolade
  • 100 g bele čokolade
  • 500 ml zaslađene slatke pavlake
  • kesica kafe 3 u 1
  • par kašika mleka
  • 80 g pti-ber keksa sa kakaom
  • par kašika kakao praha
  • čokoladni toping

FOTO: Printscreen/Youtube/Fatto in Casa da Alba

Penasti čoko-kafa desert

Priprema:

Crnu i belu čokoladu isecite na sitne komade, pa sklonite u stranu. U dublju posudu sipajte slatku pavlaku, pa joj dodajte kafu 3u1 i dobro umutite u šlag. Četvrtasti silikonski kalup dimenzija 10x20 centimetara obložite prijanjajućom folijom tako da joj krajevi vise sa strane.

Na dno kalupa sipajte trećinu umućenog šlaga i poravnajte ga. Kakao pti-ber keks kratko potopite u mleko, pa ređajte komade keksa poprečno po sredini kalupa od početka do kraja. Preko tog sloja dodajte drugu trećinu šlaga, pa ga poravnajte.

FOTO: Printscreen/Youtube/Fatto in Casa da Alba

Parče ledenog čoko-kafa deserta

Preko njega opet ređajte sloj kakao pti-ber keksa potopljenog u mleko. Preko drugog sloja keksa sipajte ostatak šlaga, zaravnajte ga, pa preko njega poređajte kakao pri-ber keks potpljen u mleko, ali sada uzduž, sve dok ne pokrijete celu površinu šlaga. Ovaj sloj keksa će se nalaziti na dnu deserta i služiće kao kora.

Preklopite krajeve folije preko keksa i stavite kalup u zamrzivač na 2 sata, kako bi se kolač stegao i formirao. Kada desert očvrsne, sklonite foliju sa vrha i istresite ga nežno iz kalupa na tacnu, tako da kakao keks bude na dnu. Preko vrha pospite kakao prah i prelijte kolač čokoladnim topingom. Secite ga na pravougaone kriške i poslužite ukućanima ili gostima.

Prijatno!

BONUS VIDEO:

Komentari (0)