Slatkiši

Recept za EKLERE OD PIŠKOTA: Oduševiće vas njihov spoj kafe i vanile!

Uživajte u ukusima čuvenog francuskog slatkiša koji ćete napraviti za tren oka!

14.07.2022 08:00

Recept za EKLERE OD PIŠKOTA: Oduševiće vas njihov spoj kafe i vanile!
FOTO: Pribtscreen/Youtube/Fatto in Casa da Alba

Ukoliko volite eklere, ali ih teško nalazite u poslasičarnicama ili vas mrzi da ih pravite po tradicionalnom receptu, imamo jednostavno i ukusno rešene za vas. Portal Srećna Republika vam donosi recept za eklere od piškota koji se brzo prave i još brže jedu.

Sastojci:

Osnova:

  • 200 g piškota

Za fil:

  • 300 ml mleka
  • žumance
  • 8 g vanillin šećera
  • 2 kašike kristal šećera
  • 2 kašike gustina
  • 20 g bele čokolade

Za natapanje piškota:

  • 2 kašičice instant kafe
  • kašičica kristal šećera
  • 300 ml ključale vode

Za posipanje:

  • šaka listića badema
  • 50 g bele čokolade

Priprema:

U činijicu sipajte instant kafu i šećer, pa prelijte kipućom vodom. Promešajte kako bi se kafa i šećer rastvorili, pa ostavite tečnost sa strane da ohladi u potpunosti. U šerpicu sipajte mleko, dodajte žumance, vanillin šećer, kristal šećer i gustin u njega, pa sve promešajte.

Kada se uverite da su se svi sastojci sjedinili, stavite šerpicu na ringlu i zagrevajte smesu uz stalno mešanje, dok se ne zgusne kao puding. Kada vidite da je smesa kuvana, sklonite se ja vatre, pa u nju dodajte belu čokoladu i mešajte dok se ne istopi od toplote. Ostavite fil sa strane da se prohladi.

FOTO: Pribtscreen/Youtube/Fatto in Casa da Alba

Ekleri od piškota iznutra

U dublju čašu stavite poslastičarski špric ili kesu, pa je napunite kremom. Ukoliko nemate tu aparaturu, poslužiće i obična kesa za zamrzivač, samo se uverite da je krem hladan pre nego što ga sipate u kesu. Piškote potapajte u prethodno pripremljenu kafu na jednu sekundu, pa ih poređajte po većoj tacni.

Njih nafilujte kremom, pa preko krema poređajte gornji sloj piškota, koje ste takođe potopili u kafu. Preko gornjih piškota nanesite ostatak krema, pa u pstima izmrvite listiće badema i njima pospite piškote. Otopite malo bele čokolade na pari, pa je uz pomoć kašićice ili malog poslastičarskog šprica prelijte preko badema. Poslužite eklere sebi ili gostima uz penušavo belo vino.

Prijatno!

BONUS VIDEO:

Komentari. (0)