Slatkiši

ISKORISTITE SEZONU JAGODA: Recept za roze rolat od piškota koji je lep za oko, ali i za nepce!

Ukoliko vam se jede nešto slatko i lagano, a volite voćne poslastice, obožavaćete ovaj jednostavan rolat!

04.05.2022 14:30

ISKORISTITE SEZONU JAGODA: Recept za roze rolat od piškota koji je lep za oko, ali i za nepce!
tiktok/printscreen-abir.sag

Jagode vam se trenutno smeše sa svake pijačne tezge. Rumene i sočne, prosto vas pozivaju da ih gricnete. Ali, dok se okrenete, njihova sezona prođe. Iz tog razloga, uživajte u njima dok ih još ima. Portal Srećna Republika vam donosi recept za savršenu prolećnu poslasticu u koju ćete se zaljubiti.

Sastojci:

  • 2 pakovanja piškota, trebaće vam 24 komada
  • 500 ml mleka, 200 ml za potapanje piškota i 300 ml za mućenje šlaga
  • kašičica šećera
  • kašičica ekstrakta vanile
  • 300 g svežih jagoda, 100 g za koru i 200 g za fil
  • 2 pakovanja krem šlaga sa ukusom jagode

Priprema:

Jagode operite, otklonite im koren i peteljku, pa ih isecite na tanke kriške. Na veću dasku za sečenje stavite pek papir, pa po njemu poređajte kriške od jagoda u tri reda. Vodite računa da između svakog reda jagoda ostavite razmak.

U posudu sipajte 200 ml blago zagrejanog mleka, u njega dodajte kašičicu kristal šećera i kaščicu ekstrakta od vanile, pa mešajte dok se šećer ne istopi i dok se svi ukusi ne sjedine. Piškote na kratko potopite u tu mešavinu kako bi omekšale, pa ih ređajte preko jagoda.

tiktok/printscreen-abir.sag

Rolat od piškota sa jagodama pre sečenja

Slažite ih jednu pored druge, u tri reda, po 8 piškota u svakom redu. Kada ste to završili, prekrijte piškote papirom za pečenje i izvaljajte ih blago uz pomoć oklagije ili flaše. Ostavite vašu „koru“ od piškota da odmara dok vi umutite krem šlag od jagoda u 300 ml hladnog mleka.

Kada je šlag umućen, sklonite pek papir sa piškota i šlagom nafilujte koru, pa izravnajte to punjenje. Nemojte razmazivati šlag skroz do ivica, kako on ne bi iscureo dok  uvijate rolat ili ga sečete. Nakon toga, 200 g očišćenih celih jagoda poređajte negde po trećini rolata i uz pomoć donjeg pek papira uvijte svoj rolat.

tiktok/printscreen-abir.sag

Rolat od piškota sa jagodama kada se servira

Dok je još umotan u papir, stavite ga sa sve daskom u frižider na sat vremena, kako bi se stegao i formirao. Nakon toga, pažljivo otklonite papir za pečenje i secite rolat na kriške. Ukoliko vam ovaj desert nije dovoljno sladak, pospite da šećerom u prahu odozgo.

Prijatno!

BONUS VIDEO:

Komentari (0)