Kada ne znam šta bih pojela slatko, uvek se setim ovog maminog kolača.
To je klasičan čokoladni kolač, koji je jako sočan zato što je natopljen i preliven mlekom, a evo i kako se pravi.
Sastojci:
- 500 ml mleka + 20 kašika šećera
- 3 jaja
- 12 kašika šećera
- 12 kašika ulja
- 12 kašika mleka
- 12 kašika brašna
- 2 kašike kakaa
- kesica vanilinog šećera
- kesica šlaga ( ukoliko ga ne volite napravite glazuru od topljene čokolade)
- kesica praška za pecivo
Primprema:
Najpre umutite jaja sa šećerom.
U umućena jaja dodate ulje, mleko, brašno, kakao i prašak za pecivo.
Polako dodajte brašno, kašiku po kašiku, isto važi i za sve ostalo što je u praškastom stanju.
Masu ujednačiti varjačom, sipajte u podmazan i brašnom posut pleh i pecite oko pola sata na 200 stepeni u rerni.
Možda vas zanima…
Pečen kolač preručite na dublji tanjir ili poslužavnik, isecite na kocke i prelijte ohlađenim mlekom.
Mleko pre toga provrite do ključanja i dodajte 20 kašika šećera i vanilu.
Kada kolač upije mleko, premažite ga umućenim šlagom.
Ukoliko ne volite šlag, možete baš tako ostaviti kolač ili ga dodatno prelijte čokoladnim prelivom.
Staviti u frižider da se prohladi, i uživajte.
BONUS VIDEO:
Komentari (0)