Bliži se vreme uskršnjih đakonija, pa isprobajte ove najukusnije medenjake.
Probali smo razne recepte, ali ovo je provereno najbolji!
Sastojci:
- 400 g brašna
- 100 g šećera
- 60 ml nes kafe
- 120 g putera
- 200 ml meda
- kašičica vanile
- 2 kašičice začina za medenjake
- jaje
- kašičica sode bikarbone
- kašičica sirćeta
Glazura:
- Otopljena čokolada
- i 3 kašike maslaca
Priprema:
U serpicu staviti maslac, šećer, med i nes, otopiti sve zajedno na ringli. Brašno, prašak i začine staviti u jednu posudu.
Sodu razmutiti sa sirćetom pa dodati. Dodati i razmućeno jaje. Spojiti sa ostalim sastojcima i sve povezati. Smesa bi trebalo da bude gušća i lepljiva.
Prekriti folijom i ostaviti preko noći da se stisne. Pripremiti 2 pleha.
Možda vas zanima…
Ispadne oko 50-ak medenjaka.
Staviti papir za pečenje pa kašikom vaditi smesu, potom ih oblikovati u loptice. Imajte u vidu da narastu tokom pečenja, pa ih dodatno odvojte.
Peći na 160C oko 20 min.
Kad se ohlade pospide čokoladnu glazuru, a možete dodati i rendanu čokoladu ili čokoladne mrvice.
Prijatno!
BONUS VIDEO:
Komentari (0)