Tetka Saveta

KAFOM UKLONITE OGREBOTINE NA NAMEŠTAJU! Staro će u trenu postati kao novo, evo kako!!

Upotrebom taloga od kafe možete prekriti ogrebotine na nameštaju za samo 10 minuta, a evo i kako!

31.03.2022 23:00

KAFOM UKLONITE OGREBOTINE NA NAMEŠTAJU! Staro će u trenu postati kao novo, evo kako!!
Pixabay

Kafa je jutarnja namirnica, pomaže naciji da ustane i prevaziđe dan koji je pred nama. Međutim, stručnjaci za čišćenje su otkrilii kako se ovo piće bogato kofeinom udvostručuje kao moćno sredstvo za čišćenje. Oni su potvrdili da ovaj trik za čišćenje izgrebalog nameštaja stvarno funkcioniše. Talog od kafe se može koristiti na celoj kući, posebno kada je u pitanju izgreban nameštaj.

Kafa dolazi u mnogo različitih oblika, od zamrznutih sušenih instant granula, do kompaktnog pakovanja mlevenih zrna. Nudeći alternativu komercijalnim proizvodima bez otpada i hemikalija, teško je pronaći razlog da ne očistite kuću talogom kafe.

Očistite kuću talogom od kafe

pexels.com

Talog od kafe kao spas

Snaga vaše jutarnje kafe može da traje dugo nakon što efekti kofeina splasnu.

Danijel P. Kreig, stručnjak za nameštaj i osnivač "Kitchen Deets-a", objasnio je da je talog od kafe savršen za čišćenje nameštaja koji je zadobio ozbiljne ogrebotine, i koje je teško ukloniti.

- Mali trik koji sam koristio je da prekrijem ogrebotine tako što nanesem malo korišćenog taloga od kafe pamučnim štapićem. Ostavite talog na ogrebotinama 10 minuta, a zatim nežno obrišite. Stvarno funkcioniše - saopštio je ovaj stručnjak za portal "Express.co.uk".


Iako ovo čišćenje može izgledati nekonvencionalno, Kreig objašnjava da je u većini slučajeva teško reći gde su ogrebotine bile nakon što ste ih uklonili.

Nećete ni znati gde su ogrebotine bile

Pixabay

Očišćen nameštaj

Danijel nije isključiv u svom divljenju ovoj iznenađujućoj tehnici.

Andre Kazimirski, izvršni direktor kompanije "Improve Painters", objasnio je kako kafa čini da ogrebotine budu manje primetne.

- Talog od kafe je odličan alat za prikrivanje svih ogrebotina koje nađete na svom nameštaju - rekao je on.

Talog od kafe i sirće proverena metoda

pexels.com

Kafa kao spas

Takođe preporučuje mešanje sa belim sirćetom za teške ogrebotine.

Andre je savetovao vlasnicima kuća da ga ostave da odstoji najmanje jedan sat, pre nego što ga krpom nanesu na ogrebotine na nameštaju.

- Obe metode potamnjuju ogrebotinu i čine je manje uočljivom. Međutim, vlasnici kuća uvek treba da testiraju boju na skrivenom mestu, pre nego što eksperimentišu ovim trikom - upozorio je on.

Kafa se takođe može koristiti za čišćenje mrlja od šporeta.

Očistite mrlje na šporetu

unsplash.com

Očistite i kuhinju

Korišćenjem taloga od kafe na šporetu izribaćete čvrste mrlje, i neutralisati loše mirise izazvane ostacima prošlonedeljne večere.

Jednostavno pospite na sjajnu metalnu površinu oko grejnih prstenova i istrljajte kao i obično ili dodajte talog kafe u rastvor sapunaste vode, i nanesite sunđerom. Obrišite čistom vodom ili površinskim maramicama i ponovite po potrebi.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)