Ako ste u potrazi za ukusnim i brzinskim doručkom koji će vas neko vreme držati sitima, čokoladna ovsena kaša po receptu influenserke Jelene Dosković je savršen izbor. Jelena, poznata po svom balansu između zdravog načina života i uživanja u hrani, osmislila je ovaj recept kao idealan početak dana - pun vlakana, prirodnih šećera i bogatog čokoladnog ukusa bez griže savesti. Priprema je jednostavna, sastojci lako dostupni, a rezultat - prava mala poslastica u činiji!
Za jednu činiju ove čokoladne ovsene kaše potrebno je:
- 100 ml biljnog mleka (ovde je korišćeno kokosovo i bademovo)
- 25 gr usitnjenih ovsenih pahuljica
- 1 banana (ostavite manji deo za preko)
- 1 kašičica kvalitetnog kakao praha
Preko dodati:
- malo svežeg voća
- malo orašastih plodova (lešnik, badem ili pistać)
- kašičicu kikiriki putera
- kašičicu crne čokolade u kapljicama
- U malenu šerpicu sipati mleko, pa na srednjoj vatri ugrejati, dodati ovsene pahuljice, pustiti da se malo ukrčka, smanjiti temperaturu, dodati izgnjecenu bananu, pa kašičicu kakaa, umešati sve lepo i kada je već kaša dobila finu gustinu sipati u činiju pa po želji dodati i preko nje malo voća, kikiriki putera i po koju mrvicu crne čokolade. Ne koristiti ni med ni bilo koji zaslađivač, zaista nema potrebe - objasnila je influenserka Jelena Dosković u videu koji je podelila na svom Instagram nalogu.
Da li ćete praviti ovaj recept?
Komentari (0)