Slatkiši

RECEPT ZA DOMAĆI KREM OD PISTAĆA PRSTE DA POLIŽEŠ: Ovako ćete najbolje pripremiti namaz za kojim svet ludi

Sigurno ste i vi upućeni koliko su Dubai čokolade i druge vrste poslastica sa pistaćima popularne.

Slika Autora
byNevena Jakovljević

06.06.2025 08:01

RECEPT ZA DOMAĆI KREM OD PISTAĆA PRSTE DA POLIŽEŠ: Ovako ćete najbolje pripremiti namaz za kojim svet ludi
shutterstock.com/abeer estaitia

Krem od pistaća je pravi delikates za sve ljubitelje orašastih plodova - bogat, nežan i savršenog ukusa. Njegova blaga slatkoća i prepoznatljiv ukus pistaća čine ga neodoljivim dodatkom raznim poslasticama, od torti i kolača, do sladoleda i palačinki.

Iako deluje kao nešto što možete naći samo u specijalizovanim poslastičarnicama, pistać krem se iznenađujuće lako može napraviti kod kuće, uz samo nekoliko kvalitetnih sastojaka i malo strpljenja.

U nastavku ćete saznati kako da pripremite ovu ukusnu kremastu poslasticu i uživate u punom ukusu pravih pistaća.

Sastojci:

  • 1 kašika šećera u prahu
  • 150 g oljuštenih neslanih pistaća
  • 190 ml mleka
  • 100 g bele čokolade
  • 2 kašike putera

Priprema:

Prvo je potrebno da pripremite pistaće. Potrebno je staviti vodu da provri u šerpi srednje veličine i dodati prethodno oljuštene pistaće. Ovi orašasti plodovi treba da se kuvaju četiri minuta, što je dovoljno da omekšaju i olakšaju skidanje ljuske. Nakon kuvanja, pistaće treba ocediti i staviti na čistu kuhinjsku krpu. 

Nakon što ste oljuštili pistaće, sledeći korak je njihovo mlevenje. U secko stavite oljuštene pistaće, zajedno sa četvrtinom šolje (60 ml) mleka i jednom kašikom šećera u prahu. Mutite smesu oko pet minuta. 

Kada ste dobili glatku pastu od pistaća, sledeći korak je priprema mešavine sa belom čokoladom. U drugu čistu šerpu stavite preostalo mleko, puter i belu čokoladu, i zagrejte na laganoj vatri dok se sve ne istopi. Ova kombinacija čini osnovu za krem koji će se sjediniti sa pastom od pistaća. Zatim, prebacite pastu od pistaća u blender i sipajte istopljenu mešavinu bele čokolade. Blendajte dok ne dobijete izuzetno glatku i kremastu smesu, po želji prilagodite gustinu dodavanjem više mleka. 

Krem od pistaća namažite na palačinke ili hleb - podjednako ćete uživati!

BONUS VIDEO:

Komentari (0)