Slatkiši

Recept za DOMAĆI SENDVIČ SLADOLED: Ukusna poslastica spremna za tili čas!

Neodoljivi desert koji će usrećiti svakoga u kući, od 7 do 77!

01.07.2022 15:10

Recept za DOMAĆI SENDVIČ SLADOLED: Ukusna poslastica spremna za tili čas!
youtube/printscreen- Fatto in Casa da Alba

U vrelim letnjim danima, ukusni sendvič sladoledi su san svih nas. Pretvorite ih u javu uz svega 6 sastojaka i nekoliko minuta vašeg vremena. Portal Srećna Republika vam donosi recept za domaće sendvič sladolede. Čik probajte da im odolite!

Sastojci:

  • 500 m zaslađene slatke pavlake
  • 150 g maskarpone sira
  • 100 g tamne čokolade
  • 100 g bele čokolade
  • 200 g pti-ber keksa
  • malo mleka za potapanje keksa

Priprema:

U dublju posudu sipaje zaslađenu slatku pavlaku, pa u nju dodajte maskarpone sir. Mutite ih zajedno dok ne dobijete čvrstu smesu. Tamnu i belu čokoladu isecite na komadiće, pa dodajte u umućenu smesu. Sve promešajte špatulom kako bi se komadi čokolade ravnomerno rasporedili.

Po dnu pravougaonog kalupa sa odvojivim dnom poređajte pti-ber keks koji ste prethodno kratko umočili u mleko, tako da njime prekrijete celu donju površinu. Dimenzije kalupa ili pleha bi trebalo da budu 30x20 centimetara.

Preko keksa na dnu rasporedite šlag smesu sa čokoladom, pa je ujenačeno raporedite i poravnajte uz pomoć kašike ili špatule. Preko punjenja opet naređajte pti-ber keks umočen u mleko, tako da njime sada prekrijete celu gornju površinu kalupa.

youtube/printscreen- Fatto in Casa da Alba

Parče domaćeg sendvič sladoleda

Stavite slatkiš u zamrzivač i neka tamo odstoji najmanje 4 sata, kako bi se stegao i formirao. Kada poslasticu izvadite iz frižidera, prvo je uz pomoć vlažnog noža odvojite od stranica kalupa. Onda uklonite bočni deo kalupa, tako da slatkiš ostane na njegovom dnu.

Secite sladoled po obodima pojedinačnih pti-ber keksova, tako da svaki komad bude individualni sendvič sladoled. Poslužite ih svojim ukućanima i samo gledajte kakve će im osmehe ova ledena poslastica izmamiti na lica!

Prijatno!

BONUS VIDEO:

Komentari (0)