Slatkiši

Recept za jednostavni SLADOLED ČIZKEJK: Bez rerne i muke do slasnog deserta, nestaće iz frižidera za TREN!

Hladna poslastica koja će vas osvežiti i oraspoložiti!

13.06.2022 08:00

Recept za jednostavni SLADOLED ČIZKEJK: Bez rerne i muke do slasnog deserta, nestaće iz frižidera za TREN!
youtube/printscreen-Fatto in Casa da Alba

Svako ko voli sendvič sladolede će uživati u ovom ledenom desertu, koji će celoj porodici izmamiti osmehe. Portal Srećna Republika vam donosi recept za sladoled čizkejk koji će poput magije nestati pred vašim očima.

Sastojci:

  • 100 g bele čokolade
  • 100 g crne čokolade
  • 500 ml slatk pavlake
  • 150 krem sira
  • 300 g mlevenog keksa
  • 150 g istopljenog putera
  • malo čokoladnog ili lešnik namaza za dekoraciju

Priprema:

Belu i crnu čokoladu iseckajte na sitne komade. U dublju posudu sipajte zasleđenu slatku pavlaku, pa u nju dodajte krem sir. Umutite ta da sastojka dok ne dobijete čvrst šlag, pa u njega dodajte iseckanu čokoladu i sjedinite smesu kako biste dobili osnovu za straćatela sladoled.

U posudu sipajte mleveni keks, pa mu dodajte otopljeni maslac. Promešajte ta dva sastojka kako bi se sjedinili. U okrugli kalup za tortu prečnika 22 centimetra sipajte polovinu smesu od keksa i maslaca, kako biste prekrili dno i napravili donju koru vašeg čizkejka. Uz pomoć dna čaše utisnite keks po dnu kalupa i napravite malu ivicu sa strane.

youtube/printscreen-Fatto in Casa da Alba

Parče sladoled čizkejka

Preko kore sipajte fil od seckane čokolade i slatke pavlake, pa da pažljivo poravnajte. Preko fila sipajte ostatak keksa, kako biste formirali gornju koru vašeg čizkejka. Poravnajte keks smesu, pa kolač stavite u frižider na dva sata ili na sat vremena u zamrzivač.

Kada se kolač stegne, izvadite ga iz frižidera ili zamrzivača i izvucite ga iz kalupa. Prebacite čizkejk na tanjir, pa peko gornje kore prelijte namaz od čokolade ili lešnika, uz pomoć kašike ili poslastičarskog šprica. Nakon toga je spreman za jelo i uživanje.

Prijatno!

BONUS VIDEO:

Komentari (0)