Svako ko voli sendvič sladolede će uživati u ovom ledenom desertu, koji će celoj porodici izmamiti osmehe. Portal Srećna Republika vam donosi recept za sladoled čizkejk koji će poput magije nestati pred vašim očima.
Sastojci:
- 100 g bele čokolade
- 100 g crne čokolade
- 500 ml slatk pavlake
- 150 krem sira
- 300 g mlevenog keksa
- 150 g istopljenog putera
- malo čokoladnog ili lešnik namaza za dekoraciju
Priprema:
Belu i crnu čokoladu iseckajte na sitne komade. U dublju posudu sipajte zasleđenu slatku pavlaku, pa u nju dodajte krem sir. Umutite ta da sastojka dok ne dobijete čvrst šlag, pa u njega dodajte iseckanu čokoladu i sjedinite smesu kako biste dobili osnovu za straćatela sladoled.
U posudu sipajte mleveni keks, pa mu dodajte otopljeni maslac. Promešajte ta dva sastojka kako bi se sjedinili. U okrugli kalup za tortu prečnika 22 centimetra sipajte polovinu smesu od keksa i maslaca, kako biste prekrili dno i napravili donju koru vašeg čizkejka. Uz pomoć dna čaše utisnite keks po dnu kalupa i napravite malu ivicu sa strane.
Preko kore sipajte fil od seckane čokolade i slatke pavlake, pa da pažljivo poravnajte. Preko fila sipajte ostatak keksa, kako biste formirali gornju koru vašeg čizkejka. Poravnajte keks smesu, pa kolač stavite u frižider na dva sata ili na sat vremena u zamrzivač.
Kada se kolač stegne, izvadite ga iz frižidera ili zamrzivača i izvucite ga iz kalupa. Prebacite čizkejk na tanjir, pa peko gornje kore prelijte namaz od čokolade ili lešnika, uz pomoć kašike ili poslastičarskog šprica. Nakon toga je spreman za jelo i uživanje.
Prijatno!
Možda vas zanima…
BONUS VIDEO:
Komentari (0)