Slatkiši

Recept za ČAROBNU ČOKO-BANANA-KEKS TORTU: Hrskava, mekana i sočna u isto vreme!

Za ovaj slatkiš vam ne treba rerna. Samo ringla, frižider, sjajno raspoloženje i dobar apetit.

09.06.2022 08:00

Recept za ČAROBNU ČOKO-BANANA-KEKS TORTU: Hrskava, mekana i sočna u isto vreme!
youtube/printscreen-Fatto in Casa da Alba

Pravi ljubitelji čokolade znaju da na postoji bolji slatkiš od čokoladne torte. Još ako sadrži i keks, banane i kokos i ne mora da se peče u rerni, pa to je prava premija! Portal Srećna Republika vam donosi recept za čarobnu čoko-banana-keks tortu koja će vas raspametiti!

Sastojci:

Za koru:

  • 800 ml mleka
  • 90 g pudinga sa ukusom čokolade
  • 4 kašike šećera
  • 100 g putera
  • 300 g pti-ber keksa
  • 3 kašike kokosovog brašna
  • 2 banane

Za glazuru:

  • 100 ml toplog mleka
  • 120 g tamne čokolade

Priprema:

U šerpu sipajte hladno mleko, pa u njega dodajte puding od čokolade i šećer. Promešajte da se sve grudvice razbiju, pa onda skuvajte puding po uputstvu sa kesice. Mešajte stalno kako se ne bi zalepio za dno i zagoreo.

Skuvani puding sklonite sa ringle, pa u njega dodajte puter dok je još vruć. Sačekajte da se puter istopi i sjedini sa pudingom, pa u smesu dodajte lomljeni pti-ber keks. Možda će vam izgledati kao da je keksa previše, ali ne brinite, samo ga izmešajte sa pudingom dok se ne sjedine.

U smesu zatim dodajte kokosovo brašno i naseckajte banane, pa sve promešajte, kako biste dobili masu koja liči na mus. Nju zatim izlijte u okrugli kalup za torte prečnika 24 centimetra i uz pomoć špatule ravno rasporedite po modli. Poravnajte gornju površinu, budući da preko nje ide glazura.

youtube/printscreen-Fatto in Casa da Alba

Parče čoko-banana-keks torte

U šerpicu sa toplim mlekom dodajte tamnu čokoladu, pa mešajte van ringle dok se čokolada skroz ne otopi. Ovu glazuru izlijte u kalup sa tortom, pa je odnesite u frižider, u kojem bi trebalo da odstoji minimum dva sata, kako bi se stegla i ohladila.

Izvadite tortu iz frižidera kada vidite da se stegla, a ukoliko imate problema da je izvučete iz kalupa, nož pokvasite toplom vodom i provucite ga između torte i zidova kalupa, kako bi se slatkiš odlepio i odvojio. Tortu secite na trouglaste parčiće i uživajte u njenim mermernim šarama i savršenom ukusu.

Prijatno!

BONUS VIDEO:

Komentari (0)