Slatkiši

ZDRAVI KOLAČIĆI IZ FRIŽIDERA: Za par minuta napravite poslasticu od 4 sastojka koja se ne peče!

Ukoliko vam se jede nešto slatko, a niste baš voljni da angažujete rernu za taj posao, mi imamo spas za vas!

12.05.2022 08:00

ZDRAVI KOLAČIĆI IZ FRIŽIDERA: Za par minuta napravite poslasticu od 4 sastojka koja se ne peče!
tiktok/printscreen-food.bera

Leto se bliži, vitka linija se treba očuvati ili steći, a želja za slatkim ne jenjava. Kako razrešiti ovi komplikovanu situaciju? Veoma lako zapravo, jer vam portal Srećna Republika donosi jednostavan recept za letnje kolačiće iz frižidera za koje su vam potrebna svega 4 sastojka.

Za samu pripremu vam ne treba više od 15 minuta, jedino ćete morati da se strpite dok se ne ohlade i postanu savršeno slatko osveženje.

Sastojci:

  • 2 veće banana
  • 100 g kokosovog brašna
  • 50 g kakao praha
  • 100 g tamne ili mlečne čokolade

Priprema:

Banane oljuštite i stavite ih u dublju činiju, pa ih izgnječite sve dok se ne pretvore u kašu. U nju dodajte kokosovo brašno i kakao prah, pa sve promešajte i sjedinite, tako da dobijete kompaktnu smesu. Od ove smese pravite kuglice koje mogu da vam stanu u šaku, pa iz zatim spljoštite između dlanova. Poređajte svoje “slatke pljeskavice” na pleh obložen papirom za pečenje. Čokoladu u omotu stavite u vatrostalnu činiju i prelijte vrelom vodom iz kuvala.

Kada čokolada postane skroz tečna, isecite jednu ivicu omota od čokolade, tako da možete da ga koristite umesto poslastičarskog šprica. Istisnite čokoladu na kolačiće, pa je lepo razmažite kako bi prekrila njihovu površinu. Kolačice onda smestite u frižider i ostavite ih da se tamo hlade i stežu sat vremena ili čak i dva sata. Nakon toga su spremni za jelo. Ukoliko želite zdraviju verziju, kolačiće premažite tamnom čokoladom, umesto mlečne.

Prijatno!

BONUS VIDEO:

Komentari (0)