Većina nas je u detinjstvu jedva čekala prve zrake prolećnog sunca da od roditelja iskuka svoj prvi sladoled sezone. Sada, kada smo odrasli, znamo da on može da se jede tokom cele godine, ali nam i dalje prvi zalogaj pričinjava zadovoljstvo tek kada se temperature približe 30. podeoku na Celzijusovoj skali. Portal Srećna Republika vam donosi recept za kremasti ledeni desert koji će svojim ukusom zaseniti sve kupovne sladolede.
Sastojci:
- 500 ml slatke pavlake
- 400 g zaslađenog kondenzovanog mleka
- 3 kašičice ekstrakta vanile
- čokolada po želji ili čokoladne mrvice
Priprema:
Umutite rashlađenu slatku pavlaku u čvrst šlag, pa u nju dodajte zaslađeno kondenzovano mleko. Smesu sjedinite mikserom, u nju dodajte vanilin ekstrakt, pa ponovo promešajte. U ovu osnovu dodajte izmrvljenu ili iseckanu čokoladu po vašem ukusu ili čokoladne mrvice, ako više volite ukus straćatele.
Smesu prebacite u plastičnu činiju sa poklopcem i stavite je u zamrzivač na najmanje 6 sati, iako bi najbolje bilo da tamo odstoji preko noći. Vaš sladoled je nakon toga gotov, pa ga možete poslužiti u kuglama, sa nekim prelivom preko ili uz neki hrskavi keks kao prilog.
Prijatno!
BONUS VIDEO:
Komentari (0)