Slatkiši

RECEPT ZA BRZ ČOKOLADNI KOLAČ: Slatkiš koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim!

Ovaj ukusni desert će doneti osmehe na lica vaših ukućana, a vas pretvoriti u pravog majstora za pravljenje poslastica.

24.05.2022 06:00

RECEPT ZA BRZ ČOKOLADNI KOLAČ: Slatkiš koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim!
tiktok/printscreen- cookbakedecorate

Čokolada i vanila su spoj iz snova kada se radi o slatkišima. Bilo da zaplešu zajedno u nekom sladoledu ili torti, njihove arome se međusobno prožimaju i izazivaju pravu eksploziju ukusa. Portal Srećna Republika vam donosi recept za jednostavni čoko-vanila kolač koji će cela porodica obožavati i smazati za tren oka.

Sastojci:

Kora:

  • jaje
  • 100 g šećera
  • 100 ml mleka
  • pola kesice praška za pecivo
  • 150 g brašna
  • kašika kakao praha

Fil:

  • 250 ml mleka
  • 4 kašike šećera
  • kašika ekstrakta vanile
  • kesica želatina

Glazura:

  • 50 g crne čokolade
  • 2 kašike ulja
@cookbakedecorate Brzo jeftino VEOMA ukusno. Ako želite da pomognete ovom profilu zapratite nas na YT. #kuvanje #fypシ #recepti #balkan ♬ Relaxing Japanese-style piano song inviting nostalgia - Akiko Akiyama

Priprema:

Umutite jaje i šećer, tako da smesa postane pastelno žute boje i da se kristali šećera rastope. U tu istu činiju dodajte mleko i ulje, pa sve sjedinite. U tečne sastojke dodajte sve praškaste, brašno, kakao i prašak za pecivo, pa mutate sve dok ne dobijete homogenu smesu bez grudvica.

Kada je testo za koru spremno, pleh dimenzija 20x30 cm obložite papirom za pečenje i u njega prespite testo. Pecite koru u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni Celzijusa. Testo bi trebalo da bude skroz pečeno nakon nekih 20 minuta, ali bi to ipak bilo najbolje da proverite čačkalicom.

tiktok/printscreen- cookbakedecorate

Čoko-vanila kolač u plehu

Ispečenu koru izvadite iz rerne i ostavite da se prohladi. Nakon toga je odvojite od papira za pečenje i isecite na dva sloja po sredini. Nastavite sa pripremom fila za ovaj kolač.

U šerpicu sipajte mleko, šećer i esktrakt vanile, promešajte da se sve sjedini i kako bi se šećer rastopio i zagrevajte na ringli dok ne proključa. U ključalu tečnost dodajte želatin i mešajte smesu dok se kristali želatina ne istope. Nakon toga fil sklonite sa vatre i ostavite da se malo prohladi.

tiktok/printscreen- cookbakedecorate

Parče čoko-vanila kolača

Jedan sloj kore vratite u pleh i preko njega stavite fil. Ravnomerno ga rasporedite po celoj kori i preklopite drugim slojem kore. Ukoliko želite da vam korice budu još sočnije, premažite ih nekom marmeladom ili šećernim sirupom.

Napravite glazuru od rastopljene čokolade i ulja i njome prelijte kolač. Glazuru ravnomerno rasporedite po kolaču i ostavite da se steže sat vremena u frižideru. Nakon toga, slatkiš secite na kocke i poslužite vašim najmilijima.

Prijatno!

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)